ЧУДЕСНО! България тръгна трудно, но се вдигна и разгроми световния шампион Сърбия (ВИДЕО)

Волейболистките с втора победа в Лигата на нациите

ЧУДЕСНО! България тръгна трудно, но се вдигна и разгроми световния шампион Сърбия (ВИДЕО)
България записа втората си победа в Лигата на нациите, след като разгроми състава на световните шампионки Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23). Двубоят бе първи за тима ни от последната седмица в силния турнир, като срещата се игра в Нингбо (Китай).
 
Момичетата на Иван Петков тръгнаха много добре в мача, но в края на първия гейм се разсеяха и позволиха на съперничките си да натрупат аванс и в крайна сметка да го спечелят, не без помощта на българките, които допускаха доста грешки.
 
В следващите геймове националките намалиха драстично тези грешки и заслужено стигнаха до успеха.
 
Двубоят започна добре за нашите, като и на двете технически прекъсвания те водеха с по 1 т. След второто пък българките имаха силни минути и дръпнаха с 3 т. напред – 19:16. След това обаче момичетата на Иван Петков започнаха да допускат повече грешки, което позволи на съперничките им не само да изравнят, но и да си осигурят комфортен аванс в края на гейма – 20:23, за да триумфират в него след 21:25.
 
Втората част бе точно обратната на първата. Двубоят вървеше точка за точка до средата на гейма, когато изведнъж сръбкините дръпнаха с 18:15. Последва щурм от страна на българките, които изравниха за 21:21, след което не дадоха повече нито една точка световните шампионки, за да изравнят резултата в геймовете – 1:1.
 
Третата част мина изцяло под диктовката на националките ни, въпреки че на моменти имаха леки отпускания, които позволиха на съперничките ни да се доближат до нашите в резултата. Още в началото българките дръпнаха с 5:0, но няколко минути по-късно резултатът вече бе 9:9. Това като чели накара момичетата на Иван Петков да се стреснат и те вдигнаха нивото, дръпвайки с 12:9 и 16:11. След второто техническо прекъсване те дори увеличиха аванса си, стигайки до 21:13 и 24:13. Последната точка обаче им създаде малко трудност, като сръбкините успяха да запичат 4 поредни точки, преди нашите да вземат и тази част за 2:1.
 
Четвъртият гейм се оказа последен в мача, като той не бе много по-различен от предходния. Отново инициативата бе в ръцете на националките ни, които потеглиха с категоричното 8:1 и 10:4. Момичетата на Иван Петков имаха леки спадове в играта си, но не допуснаха изненади почти до самия край на гейма, когато водеха с 21:15. Изглежда този резултат ги накара да повярват, че вече са спечелили мача и последваха тежки минути за нашите. Сръбкините нямаха намерение да се предават и постепенно стопиха огромната разлика, за да доведат резултата до 24:23. За щастие българките не допуснаха повече изненади и триумфираха в гейма и мача след 25:23 и 3:1.
 
Най-резултатни за тима ни бяха Нася Димитрова и Мирослава Паскова, които завършиха с по 15 т., а Гергана Димитрова добави още 14.
За Сърбия с най-много точки пък завършиха Катарина Лазович и Милица Кубура, които се отчетоха с по 16. Мая Савич донесе още 11 т. за световните шампионки.
 
Следващият двубой на България в Нингбо пък е утре срещу домакините от Китай.     
 

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки