Жребият в Нион: "Кошмарен", "Труден" и "Приемлив"

Лудогорец, Левски и ЦСКА нямаха шанс в Нион, но не е невъзможно да продължат в комплект напред

Жребият в Нион: "Кошмарен", "Труден" и "Приемлив"

И така жребият за Европа е хвърлен! Лудогорец, Левски и ЦСКА научиха първите си съперници и вече може да започнат подготовка за битките, които предстоят още в началато на юли. Безспорно, нашите отбори едва ли са очаровани от знака на съдбата, който дойде от Нион. И трите ни тима можеше да имат далеч по-слаби съперници за старта на еврокампанията. А ако трябва да обобщим оценката за случилото се в централата на УЕФА с една дума за всеки от участниците ни то тя е "кошмарен", "труден" и "приемлив" съответно за Лудогорец, Левски и ЦСКА.

ФЕРЕНЦВАРОШ - ЛУДОГОРЕЦ

Шампионите от Разград имаха малшанса да се натресат на изключително мощния и опасен унгарски шампион. Никога досега "орлите" не са имали подобен съперник на старта, там обикновено играеха срещу сборни туристически отбори от сорта на Крусейдърс (Северна Ирландия). Сега "бирата е друга". Ференцварош е историческият властелин на унгарския футбол, а сега преживява истински ренесанс след лутането във втора дивизия заради банкрут. Отборът със сигурност има близък до този на Лудогорец бюджет, а феновете му са повече от страховити. Поне на хартия играчите на родния шампион са около 2,5 пъти по-скъпи, но това не означава нищо. И все пак не бива в лицето на унгарския шампион да ни се привижда Барса или Манчестър Сити. Воденият от украинската легенда Сергей Ребров отбор със сигурност не превишава като класа Лудогорец и отстраняването му далеч не е непостижима цел. Въпросът е до колко българският тим ще подобри за броени дни играта си след кошмарното представяне през пролетта. И дали това ще бъде достатъчно за преодоляването на това високо препятствие. Защото едва ли в Разград са забравили какво се случи миналото лято.....Срещу един друг представител на Унгария.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 45:55


 

ЛЕВСКИ - РУЖОМБЕРОК

Отборът на Левски в момента е една енигма и това ни кара да бъдем предпазливи в оценките. "Сините" започнаха без нови попълнения, но индикациите от последните дни са, че на Герена ни очаква истинска вълна от трансфери и то на качествени футболисти. Въпросът е дали времето ще стигне на Петър Хубчев и щаба му да оформят някакъв облик до11 юли, когато започват квалификациите в турнира Лига Европа. Поне на хартия Левски разполага с три пъти по-скъпи футболисти (по данни на Transfermarkt), а и Ружомберок далеч не е гранд в Словакия. "Сините" имат и лоши, и добри спомени срещу отбори от тази страна, но всичко това е в миналото и за статистиката. Неприятно е, че Левски ще домакинства на зловещо празните трибуни на Герена, но за сметка на това в реванша вероятно ще има превъзходство като публика. Въпреки сложния период на промени в клуба и голямото текучество на играчи, струва ни се, че трябва да гласуваме доверие на Левски.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 70:30



ЦСКА - ОФК ТИТОГРАД

Номинално това е най-слабият съперник на българските отбори в този етап на Лига Европа. Но от друга страна, това бе най-лошият вариант за ЦСКА. Останалите отборчета в урната бяха по-скоро екзотика и възможност за приятна екскурзия на "армейските" фенове. И въпреки това не бива да има никакво съмнение кой ще продължи напред. Първенството на Черна гора е на светлинни години от иначе оплюваната от всякакви "разбирачи" Първа лига, а бюджетите и цените на играчите на ЦСКА и ОФК Титоград изобщо нямат пресечна точка. И двата мача ще се играят пред почти 100 процента български фенове, защото средната посещаемост на ОФК Титоград в първенството на Черна гора е......150 души. Никакво съмнение за изхода на сблъсъка, пълен напред за "армейците".

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 95:5

 

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки