Сензациите в пресата: ЦСКА и държавата с обща позиция до общината за "Армията"

Пращат Кирил Десподов в Пескара или Читадела; Задава се нова драма с публиката на Левски

Сензациите в пресата: ЦСКА и държавата с обща позиция до общината за "Армията"

Най-интересните теми от българскта преса днес, 20 юни:

 

„Тема спорт”: ЦСКА и държавата с обща позиция до общината

 

ЦСКА и държавата в лицето на дружеството "Сердика спортни имоти" излязоха вчера с обща позиция до общината по отношение на "Армията". "Тема спорт" разбра, че клубът е подал свое предложение за измяна на проекта на план (ПУП) за Борисовата градина. От ЦСКА са го отнесли към "Сердика спортни имоти", който е собственик на стадиона на червените. Държавното дружество на свой ред входира вчера общата позиция с клуба до Столичната община. Именно до 19 юни бе последният срок за предложения по ПУП. А на 26-и (сряда) ще се проведе второто публично обсъждане на проекта.

От ЦСКА са пуснали още през миналата седмица и възражение по плана за Борисовата градина, с което от клуба са изразили обществена позиция. В общото предложение със "Сердика спортни имоти" пък са посочени по-конкретни технически параметри за новата "Армия". Изготвянето на конкретен инвестиционен проект за стадиона на този етап не е стартирано, тъй като разходите по такъв са много сериозни. На този етап в ЦСКА нямат яснота дали ще получат зелена светлина за своите искания от общината и по тази причина не са подготвили подробен проект.

Основното искане от страна на ЦСКА е планът за Борисовата градина да се промени така, че да позволи изграждането на нови трибуни на съоръжението. По този начин клубът ще може да премахне стария насип, след което ще се положат колони и ще могат да се направят козирки. Освен това ще е възможно и поставянето на осветление, което отговаря на съвременните изисквания. Юристът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред "Тема спорт" във връзка с актуалната ситуация около "Армията": "Ние сме готови с финансирането, имаме външни инвеститори със сериозни датски средства. Готови сме и с проект, който да удовлетвори изискванията на Зелените. Предвиждаме детски кътове - места, където едно семейство ще може да прекара цял ден в парка. Надяваме се от общината да преосмислят своето виждане, за да вървим напред и да изпълним нашите планове като клуб. Видно е, че ЦСКА и държавата са на една позиция. Странно е защо държавата и общината не могат да се разберат. Надяваме се в крайна сметка да се вземе единственото разумно решение и да се позволи на ЦСКА да реализира своите планове", заяви адвокат Трендафилов.

 

„24 часа”: Пращат Кирил Десподов в Пескара или Читадела

 

Футболист №1 на България Кирил Десподов ще бъде даден под наем от Каляри на Пескара или Читадела от серия В. И двата отбора имали сериозен интерес към нападателя, който не успя да се наложи в титулярния състав на Каляри след трансфера си през зимната пауза. И двата отбора, които са варианти за Десподов, играха в края на сезона плейофи за влизане в елита на Италия, но не успяха. Напред се класира само Верона. Сега обаче искат да се подсилят сериозно и отново да атакуват промоцията. Каляри ще поеме част от заплатата на българина, защото бюджетите във втора лига не са толкова големи, колкото в елита. Съдбата на Десподов ще бъде ясна до няколко дни, като със сигурност той няма да остане в Каляри през новия сезон.

Кирил бе ударен от сериозни контузии след преминаването си в Италия, като според специалистите това се дължи и на нивото на българското първенство, където напрежението не е и на 20 процента от това на големите. В момента Десподов е единственият българин, който е в отбор от първите четири шампионата на континента.

Калоян Кръстев и Андреа Христов пък може да се върнат от Италия и да заиграят отново в Славия. Кръстев бе във втория отбор на Болоня през новото първенство, докато Андреа игра за Козенца. Така от всички, които бяха пратени от „белите" там, ще остане само Петко Христов. И тримата са част от младежкия национален отбор на България, който се води от Александър Димитров. 

 

„Меридиан мач”: Задава се нова драма с публиката на Левски

 

Много е възможно да има нова драма с публиката на Левски, но този път при гостуване в евротурнирите. За първия мач с Ружемберок в Словакия на 11 юли се канят да пътуват най-големите фракции - София-Запад, както и Южната дивизия, която вече е известна като Ултра Левски. Известно е, че има неприкрита вражда между двете агитки, като в София те седят в различни сектори. За да бъдат избегнати инциденти в Словакия, от България не е изключено да помолят публиката на Левски да бъде разделена на две, което ще е прецедент за родна агитка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки