Люпко Петрович разкри от какво има нужда ЦСКА

Сръбският специалист коментира съперниците в Лига Европа и лятната селекция на „червените“

Люпко Петрович разкри от какво има нужда ЦСКА

Люпко Петрович говори за "Тема Спорт" преди отпътуването на ЦСКА за Австрия. Сръбският специалист, който бе облечен в елегантен костюм, предвождаше червената делегация, а въпреки ранния час отдели близо 5 минути. Петрович коментира жребия за Лига Европа и най-вече евентуалния съперник във втория кръг Осиек. Именно в хърватския отбор Люпко стартира състезателната и треньорската си кариера. Петрович посочи и какво конкретно още може да се очаква от селекцията.

Г-н Петрович, в какво състояние са футболистите и доволен ли сте от подготовката дотук?

- Мисля, че работихме добре в първия етап от подготовката. Всички футболисти подходиха с нужното желание към заниманията. Не мога да бъда недоволен. Сега вече гледаме към първия официален мач с Титоград, а ако продължим напред, ни чака Осиек. В този отбор съм прекарал повече от 20 добри години. Там започнах кариерата си като играч и треньор. Така че ми е много приятно, че има шанс отново да отида в Осиек и да се видя със своите приятели там.

Вероятно сте добре запознат с отбора?
- Познавам хората, които се занимават с клуба. Спортен директор е Ален Петрович, който е син на моя приятел Иве Петрович. Познавам много хора в Осиек. Покрай тях вече има и доста млади. Животът тече - навре-мето ние играехме в тези отбори, а сега нашите деца минават по нашите стъпки.

Какво е мнението ви за първите изтеглени съперници Титоград и Осиек?
- Първо трябва да спечелим срещу Титоград и да имаме нужната концентрация в Подгори-ца. Не бива да подценяваме никой отбор, защото изненади се случват. Срещу Титоград жребият е добър и сме фаворити, това е ясно. Що се отнася до Осиек - това е добър отбор. Имаше финансови проблеми преди време, но вече са решени. Клубът има помощ от Унгария – собственикът му е от тази страна (б.р. -Доринч Месарош). Богат човек е поел Осиек, така че по отношение на финансите нямат проблеми.

Треньорът им обаче е млад - 35-годишният Дино Скендер...
- Да ви кажа честно - момъка не го познавам. Много неща са се променили от времето, когато аз бях там. Но ще ги опознаем подробно, стига да се класираме за мачове с Осиек, разбира се.

Колко още нови футболисти да очакваме в отбора?
- Групата ни е от 25 играчи, като вратарите са трима. Това са хората, с които тренираме засега (б.р. - Турицов, който е 26-ият в списъка, се готви по индивидуална програма). Може да има още един нов футболист и това ще е всичко. Взехме доста качествени футболисти. Увеличихме конкуренцията и очакваме новият сезон да бъде добър за ЦСКА.

На каква позиция ви трябва попълнение?
- Търси се качествен футболист, позицията не е толкова важна. Имаме нужда от човек, който може да играе на няколко позиции - отдясно, отляво, пък и в центъра (б.р. - по всяка вероятност става въпрос за защитник).
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки