Фандъкова: Няма проблем за строеж на нов стадион, но без разширения на "Армията"

"Постигнали сме съгласие със спортния министър да няма и един сантиметър разширение", заяви кметът на София

Фандъкова: Няма проблем за строеж на нов стадион, но без разширения на "Армията"

 Казусът със строежа на нов стадион на мястото на „Българска армия“ продължава. Кметът на София Йорданка Фандькова също взе отношение по горещата тема и обяви, че няма да има разширение на спортното съоръжение.

„Стадионите имат своето място в градината, но в никакъв случай да не се разширяват. Постигнали сме съгласие със спортния министър да няма и един сантиметър разширение“, заяви Фандъкова през bTV. Тя обаче обяви, че не е против плановете на ЦСКА за строеж на нов стадион, ако се спазват всички правила и той не излезе от чашата на сегашната "Армия“.

Скоро ще стане ясно дали ще има местен референдум дали мястото на стадионите въобще е в Борисовата градина. Има много граждани, които държат паркът да остане спокойно място. Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов обясни отново, че от клуба са готови да инвестират 30 милиона лева за планирания строеж. Той обяви, че един от собствениците на клуба -Гриша Ганчев, е готов да даде ход на промените в момента, в който му позволят да строи. Най-проблематичен е проектът за изграждането на подземен паркинг под стадиона на няколко нива. 

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки