ИЗВЪНРЕДНО: Ивайло Петков уговаря австрийски таран за Левски

Спортният директор на "сините" води преговори с нападател на Рапид Виена

ИЗВЪНРЕДНО: Ивайло Петков уговаря австрийски таран за Левски

Спортният директор на Левски Ивайло Петков преговаря с нападател, твърди Спортал. Докато "сините" проведоха първа проверка - срещу бразилския Ред Бул Брагантино, бившият национален бранител е във Виена, където води разговори за трансфер на атакуващ футболист. Става въпрос за острието Дени Алар, който защитава цветовете на местния Рапид.

През 2017 и 2018 година Алар е подгласник в класирането при реализаторите в Бундеслигата на Австрия, което му носи и повиквателна за националния отбор на алпийската страна. Петков работи усилено да привлече централния нападател в тима на Петър Хубчев. Наставникът на "сините" търси такъв играч като 29-годишния Алар, който е получил одобрението на Хубси и асистентите му Георги Донков и Левон Апкарян.

След загубата 0:1 от Ред Бул Бразил Хубчев разкри, че Ивайло Петков все още не пристигнал в лагера на "сините", което подкрепя версията за неговата мисия.

Алар има договор с Рапид до юни 2022 година, което означава, че "сините" ще трябва да платят трансферна сума, освен ако не се намери друго разрешение на ситуацията. През миналия сезон той изигра 31 официални мача, в които обаче допринесе само с 6 гола и 2 асистенции. За сравнение през кампания 2017/2018 Алар имаше 24 гола и 5 асистенции в 35 официални срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки