БРАЗИЛИЯ ЛИКУВА! "Селесао" прегърна Копа Америка за девети път! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Евертон, Жезус и Ричарлисон вкараха за триумфа на "Маракана", домакините завършиха мача с 10 души

БРАЗИЛИЯ ЛИКУВА! "Селесао" прегърна Копа Америка за девети път! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бразилия не допусна изненада и спечели Копа Америка за девети път! "Селесао" победи с 3:1 Перу на финала, който се игра на легендарния стадион "Маракана". Евертон (15), Габриел Жезус (45+3) и Ричарлисон (90) вкараха за домакините. Гереро върна едно попадение в 44-ата минута от дзупа. Бразилия завърши мача с човек по-малко, след като голмайсторът Жесус беше изгонен (70).
 
Двата отбора играха един срещу друг и в груповата фаза на турнира, когато бразилците спечелиха с разгромното 5:0. В елиминациите Перу отстрани два от фаворитите за титлата - Уругвай и Чили. Бразилия пък се справи без особени трудности с Аржентина на полуфиналите, а преди това елиминира Парагвай с дузпи. 
 
 
 
 
Във финала Бразилия поведе в 15-ата минута. Жезус центрира към Евертон, който прати топката в мрежата зад вратаря на Перу. В 24-ата шут на Коутиньо мина покрай гредата. В 36-ата удар на Фирмино с глава не намери целта.
 
Домакините тотално доминираха, но в 44-ата минута допуснаха съперникът им да изравни резултата. Тиаго Силва игра с ръка в наказателното си поле и съдията веднага посочи бялата точка. Той не промени решението, си въпреки че все пак реши да ползва ВАР. Така Гереро се зае с изпълнението на дузпата и вкара - 1:1. 
 
 
Радостта на перуанците трая твърде кратко. В добавеното време на първата част Жезус получи подаване от Артур и от границата на наказателното поле отново даде аванс на "селесао" - 2:1.
 
Второто полувреме започна с натиск на Бразилия и в 51-ата минута Коутиньо бе много близо до попадение, но ударът му премина покрай гредата. Малко след това Фирмино също можеше да вкара, но и неговият удар не намери целта.
 
В 70-ата минута Бразилия остана с човек по-малко на терена, след като заради груб фаул Жесус бе изгонен с втори жълт картон. Пет минути след това Валдес бе много близо да изравни за Перу, но ударът му премина на сантиметри покрай страничната греда.
 
 
Домакините стигнаха до трети гол в 90-ата минута. Самбрано фаулира Евертон в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, като и в този случай бе използван ВАР. В крайна сметка Ричарлисон бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат.
 
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

Бразилия: Алисон, Алвеш, Маркиньос, Силва, Сандро, Артур, Каземиро, Жезус, Коутиньо, Евертон, Фирмино

 

Перу: Гайесе, Адвинкула, Самбрано, Абрам, Трауко, Тапия, Йотун, Карийо, Куева, Флорес, Гереро

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки