Петричев: Имаме самочувствие, че сме добър отбор, но не сме високомерни

„Унгарският футбол доста е напреднал, инвестираха големи пари в инфраструктура“

Петричев: Имаме самочувствие, че сме добър отбор, но не сме високомерни

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се изказа с уважение към Ференцварош и унгарския футбол като цяло преди предстоящата среща между двата тима в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Според него, нивото в Унгария вече е много високо.

"Надяваме се, че отборът е готов. Направихме добър лагер с добри контроли. Момчетата тренираха с много голямо желание. А дали сме готови, ще научим след двата мача с Ференцварош. Мисля, че двата отбора сме равностойни."

"Виждате, че унгарският футбол доста е напреднал, инвестираха големи пари в инфраструктура и окомплектоване на отборите си. Унгарският футбол е на съвсем различно ниво и за мен шансовете са 50:50", заяви Петричев на летището.

"Падна ни се възможно най-тежкият съперник, нормално е да има напрежение, нормално е да бъдем мобилизирани. Осъзнаваме, че е един тежък противник и подхождаме с необходимото уважение към Ференцварош", добави директорът на шампионите и разкри какво лице на отбора иска да види.

"Искам да видя този Лудогорец, който през годините спечели сърцата на много хора с атакуващ футбол, с красива игра, с комбинативен стил. Този Лудогорец бих искал да виждам не само в Будапеща, но и в предстоящата кампания. Но в крайна сметка треньорът е този, който решава как да подходи към мача."

"Аз се надявам на първо място да видим един печеливш Лудогорец, защото в момента е турнир. Така че добрият резултат и добрата игра са тези, които ще донесат успеха", сподели Петричев и коментира селекцията на тима.

"Правим всичко възможно Лудогорец да бъде по-силен в сравнение с предходния сезон. Ние си знаем нашите слабости, знаем къде сме сбъркали. Знаем кои са ни силните страни, така че правим всичко необходимо Лудогорец да бъде по-силен от миналия сезон", каза още Петричев и разкри каква подкрепа очаква на мача в Будапеща.

"Мисля, че около 200 души на този етап ще ни подкрепят, а може да бъдат и повече, тъй като имаме привърженици от Австрия, Германия, дори и Белгия, които заявиха интерес да пътуват. Днес ще имаме среща с българската общност в Унгария, която се оказа, че е доста голяма и обича Лудогорец. Благодарим им за поканата. В чужбина доста хора ни подкрепят, предполагам, че и сега ще е така", сподели Петричев, цитиран от Гонг.

"Рано е още да говорим за кой знае какво самочувствие. В момента сме на етап окомплектоване на отбора. Надявам се по-бързо да се стиковаме. Да, имаме самочувствие, че сме добър отбор, но не сме високомерни, ако разбирате разликата. Подхождаме с уважение и респект към всеки противник", добави директорът и коментира срещата на собствениците на водещите клубове у нас с премиера в понеделник.

"Няма как да коментирам вчерашната среща при премиера, защото това са собствениците на клубовете, а на мен не ми отива на позицията да ги коментирам. Като цяло знаете, че има опити да се нагнетява напрежение, но не мисля, че кой знае какво влияние ще окаже върху старта на първенството", завърши Петричев.

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки