РАВНОСМЕТКАТА: 107 задържани след боя в Словакия (ВИДЕО)

„Познавам почти всички българи, всички са освободени и ще са на стадиона“, коментира председателят на НКП на Левски

РАВНОСМЕТКАТА: 107 задържани след боя в Словакия (ВИДЕО)
Председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски” Степан Хиндлиян разкри подробности около ексцесиите в Словакия в сряда вечерта. 

Тогава фенове на "сините", които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа, бяха нападнати от засада от привърженици на полския „Краковия” и холандския „Аякс”.

Хиндлиян обяви пред Нова телевизия, че няма информация за пострадали български граждани. Всичките десетки ранени, приети за лечение в болниците в словашката столица, са поляци и холандци.

Той потвърди новината, че вече всички задържани българи са освободени. 

„Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един задържан в арестите в Братислава. Задържани са били 45 българи следствие на това, което се е случило снощи. Всички те са вече свободни. Словашката полиция е действала бързо и веднага е установила, че те са жертва на засада", обясни Хиндлиян.

„Няма информация за пострадали българи, напротив. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, дори повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам почти всички, говорих с доста голяма част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще подкрепят „Левски”.

„За втори път публиката на „Левски” попада в такава ситуация в последните две години. Предният път беше в Задар при гостуването на „Хайдук”. Левскарите са нападнати и тогава, и сега, но са отвърнали подобаващо", заяви Хиндлиян.

От словашката полиция разкриха, че зад решетките са се озовали 107 души.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки