Георги Илиев ще търси реванш на „Тича" днес

Исмаил Иса повежда атаката на моряците

Георги Илиев ще търси реванш на „Тича" днес
55 дни - толкова изминаха от последния мач на Георги Илиев на "Тича" като капитан на Черно море. На 21 май халфът изведе варненци с лентата при домакинството на Берое, завършило 0:0. Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остави ветерана (37 г.) на терена през всички 90 минути, сякаш знаейки, че това ще е последният мач на Жоро за моряците.
 
Три дни по-късно, преди последния кръг, който решаваше битката за титлата, гръмна големият скандал с детектора на лъжата. На 24 май, след загубата с 1:4 от Лудогорец в Разград, в която варненци играха с юноши и резерви, наставникът Илиан Илиев обяви, че Георги Илиев вече няма да носи екипа на Черно море. Вратата бе посочена още на Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов. От клуба така и не излязоха с позиция по скандала, която се чака до ден днешен.
 
Всичко сякаш мина и замина, а какво е и е било в душите на петимата играчи те сами си знаят. Но днес съдбата дава шанс на двама от тях за реванш. През лятото Георги Илиев и Петър Витанов подписаха с Локомотив Пловдив, който стартира шампионата с гостуване именно на Черно море (21:00 часа).
 
"Искам да играя срещу Черно море на "Тича", но го решава треньорът. Разочарован съм от доста хора там. Има u много, които знаят истината и застанаха зад нас и ни подкрепиха. Хората, които съм разкрил, вече съм ги зачеркнал. Не се притеснявам от нищо. Чист съм пред себе си. Излязох да говоря с лицето и името си. Може би трябва да се притесняват други хора", каза Жоро Илиев, след като подписа със смърфовете, с които стана шампион през 2004 година.
 
Старши треньорът на Локо Бруно Акрапович пък възнамерява да направи само една промяна по състава, който игра в сблъсъка за Суперкупата с Лудогорец, загубен с 0:1. Очаква се на дясното крило да се завърне Ален Ожболт, който остана на пейката срещу разградчани заради контузия. Сега той е готов и ще заеме мястото на Карагарен, който ще е резерва. 
 
В треньорския щаб на Черно море пък планират да включат двама от новите попълнения сред титулярите. Очаква се в стартовия състав да започнат гръцкият централен защитник Димитриос Чантакиас и централният нападател Исмаил Иса. Чантакиас остави отлични впечатления с изявите си преди седмица, когато моряците разбиха с 4:0 Дунав при представянето на отбора. Той ще си партнира в центъра на защитата с Мирослав Енчев. Последният получи удар в гърба в мача с русенци и през седмицата се оплакваше от болки, които обаче вече отшумяха.
 
Четворката в отбрана ще допълнят Цветомир Панов и Виктор Попов. В средата на халфовата линия ще излязат Васил Панайотов и Патрик Андраде, а по двете крила ще действат Аристот НДонгала и Мартин Минчев. Зад Иса по всяка вероятност ще играе Родриго Енрике. Бразилецът дойде през зимата и до края на миналия сезон имаше епизодични изяви, но в летните контроли показа, че вече влиза в ритъма на българския футбол и преодолява аклиматизацията.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки