ЦСКА има играчи, но не и отбор

В халфовата линия е пълен миш-маш

ЦСКА има играчи, но не и отбор

ЦСКА се издъни още в първия кръг и вече изостава с 2 точки от Лудогорец. Очаква се същия аванс да натрупа и Левски в понеделник. Проблемът обаче не е в точките, а в играта на "червените".  И трети гол да бяха вкарали, Етър щеше да го върне!

 
Успехът с 4:0 срещу Титоград заблуди всички на "Армията", че нещата се развиват в положителна посока. ЦСКА не върви назад, но и не напредва. 
 
През лятото бяха привлечени доста футболисти, чийто качества поне за момента никой не може да подложи на коментар. Именно заради текучеството обаче Добри Митов (разбирай Люпко Петрович и донакъде Димитър Пенев) се е оплел като пиле в кълчище. Логично е да се даде шанс на всеки, за да се види дали става. След като не го направи в подготовката, щабът на "армейците" продължава да върти състава и да сменя по 3-4-5 футболисти във всеки мач. А това е твърде много.
 
Но да започнем отначало - Черниаускас засега е без алтернатива! 
 
Пред него обаче е страшно. ЦСКА няма десен бек! Това е категоричното мнение не само на болшинството от феновете, но и на специалистите. Стойчо Атанасов е добро момче, но както казват хората - за съсед. И ако има нещо хубаво то е, че още не са дошли силните съперници в Европа и дербитата с Левски и Лудогорец.
 
На Бодуров не е ясно дали му кроят шапката или той е стъпил накриво, но е факт, че е далеч от най-добрата си форма. Ако наистина проблемът е контузия, то по-добре да не играе, докато се излекува. Остават Чорбаджийски, Томаш и Гълъбов. Последните двама показаха, че не се справят зле, но срещу слабаци (б.а. - Титоград). Откакто сдаде лентата, а и преди това, кариерата на Чорбаджийски върви надолу. Той и Бодуров трябваше да покрият грешките на съотборниците си срещу Етър, но гледаха отблизо.
 
Ролята на Петър Занев в целия този пъзел също е много важна, но той не може сам да решава мачове, както и отписаният до скоро Жеферсон. 
 
В халфовата линия е пълен миш-маш.  Кристиан Малинов е национал, но в ЦСКА няма място за него. Гръмките имена - Грейм Кери и Диего Фабрини засега не оправдават доверието. Първият чистосърдечно си призна, че не е очаквал да започне срещу Титоград, защото е пропуснал няколко тренировки през седмицата. Явно още не е готов. Италианецът видимо е класен футболист, но не и отборен играч, поне за момента. В тази връзка буди недоумение факта, че Денис Давидов, който се представи отлично в контролите, влезе едва за двайсетина минути срещу Етър. Юношата Митко Митков също беше толериран по време на подготовката, но в официалните мачове е "пожарен" вариант.
 
Видим е спада в играта на основни футболисти, като Тиаго и Пинто. Последният поне е готов да си изплюе дробовете на терена, докато Тиаго разчита на някое статично положение, което умее до съвършенство, но в същото време е и основен виновник за първия гол на Етър.
 
Напред Али Соу получава малко шансове. Старае се, има подкрепата на Евнадро, но и на децата е ясно, че без халфове не става.
 
Като цяло ЦСКА има доста добри футболисти, но не и отбор! И ако миналата година "червените" печелеха срещите си в добавеното време, този път няма да стане. Не защото не искат или не настояват, а защото не могат!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки