Джокович грабна пета титла от "Уимбълдън" след епичен сблъсък с Федерер!

Маестрото изпусна два мачбола преди да загуби най-дългия мач на сингъл в историята на турнира

Джокович грабна пета титла от "Уимбълдън" след епичен сблъсък с Федерер!
Новак спечели пета титла от "Уимбълъдън"! В епичен финал, продължил близо 5 часа, той се пречупи Роджър Федерер със 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3). Световният №1 на два пъти повеждаше в резултата, но Маестрото успяваше да изравни. В петия сет швейцарецът пък изпусна два мачбола преди да загуби в тайбрека. Мачът ще остане в историята като  най-дългия на сингъл, игран до момента в Лондон.
 
В първия сет имаше една единствена точка за пробив, която се откри пред Федерер в четвъртия гейм, но Джокович я отрази. Впоследствие двамата взимаха сравнително лесно подаванията си и логично се стигна до тайбрек. Джокович поведе с 3:1 точки, но след това Федерер обърна до 5:3 в своя полза. Последваха нови два минипробива за сърбина, с които той си осигури сета – 7:6 (5).
 
 
Коренно различен беше вторият сет. Федерер успя да пробие още в първия гейм, след това още веднъж и поведе с 4:0. До края Джокович успя да вземе само веднъж подаването си. 
 
Сходен с първия беше третият сет. Федерер отново единствен стигна до точка за пробив, но тя беше с цената на сета, защото дойде при 5:4 в негова полза и преднина 40:30  в негова полза. В ключовия момент обаче Джокович пласира ас по правата, а след това изпълни и два добри начални удара, за да изравни за 5:5. И в този сет имаше тайбрек, в който сърбинът поведе с 5:1 точки, след което се наложи със 7:4. 
 
 
В четвъртия сет Федерер дръпна с два пробива - 5:2. При този резултат той сервира за сета. Джокович обаче оцеля, като спечели подаването на Роджър. При втория случай, в който сервира за сета, Маестрото обаче не трепна. 
 
Джокович поведе с 2:1 в заключителната част,  а след това пропусна три поредни точки за пробив. Все пак той материализира превъзходството за 4:2, но веднага след това се стигна до рибрейк и Федерер се върна в мача. При 8:7 Джокович отразци два мачбола, за да изравни - 8:8. Стигна се до решителен тайбрек при 12:12. В него Джокович се наложи със 7:3 точки и вдигна трофея.   
Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки