Официално: Промени в ДЮШ на Левски, всички възрасти ще играят със системата на първия отбор!

Вижте подробностите

Официално: Промени в ДЮШ на Левски, всички възрасти ще играят със системата на първия отбор!

Новите лица в Детско-юношеската школа на Левски дадоха пресконференция, на която начертаха пътя пред себе си и развитието на клуба. Директорът на академията Йончо Арсов и главният методист доц. Емил Атанасов обявиха, че ще създадат три нови треньорски позиции, които ще бъдат различни от тези на старши треньорите.

 

За главни треньори бяха назначени Данаил Иванов (ще работи с най-малките – до 12 години), Тодор Симов (13-15 години) и Христо Арангелов (16-19 години).

 

Освен влагането на средства в два нови терена и реновирането на настоящата база за ДЮШ, промяната, която се налага е въвеждането на нова схема за игра 4-3-3, която ще важи за всички възрастови групи.

 

„Искам да благодаря на тези над 400 деца, които бяха на стадиона по време на мача с Ружомберок, в който ние бяхме наказани. Искам да поканя всички деца на 1 август за реванша срещу АЕК Ларнака”, започна пресконференцията Йончо Арсов.

 

„Първата ни цел е да създадем хора. За нас дисциплината, реда, възпитание и отношение към хората са най-важни. Искаме да ги възпитаме на това. Във времето, когато са при нас, имаме за задача да следим за тяхното добро и положително развитие като хора. Предстои ремонт в общежитието, ще бъдат назначени двама педагози, които 24 часа ще контролират случващото се в него. Това е най-елементарен пример. Много държим и на учението, образованието.  Следващата ни цел е създаването на професионални футболисти. Оценката не е колко първи места сме спечелили в турнирите, а колко играчи сме създали”, добави Арсов.

 

„Класиранията на отборите в различните първенства са важни, безспорно. Когато аз бях в тази школа съм възпитаван така. Важно е първото място, винаги към върха, но това не е водещо. Нямаме никаква полза, ако имаме много златни медали и не сме създали нито един професионален футболист. Ние искаме да изграждаме манталитет на победители и силни характери. Добрите футболни качества вървят ръка за ръка със силен характер. Затова очаквам сътрудничество и от родителите.”

 

„Таксите за Футбол 11 отпадат. От 13 нагоре такси няма да се взимат от нашия клуб.”

 

„Колкото до структурите - налагаме промени. Ще има три групи до 12, до 15 и до 19 години, като ще има главни треньори за тези групи, които обаче са различни от старши треньорите”, сподели още Арсов.

 

Доц. Емил Атанасов (главен методист) допълни кои ще бъдат лицата в тази нова структура: „В Европа това е основна практика. Много е важно да имаме нужния контрол. Всички тези трима главни треньори са добри специалисти. Данаил Иванов ще работи с с най-малките – до 12 години, Тодор Симов с 13-15 години, а Христо Арангелов с 16-19 години.”

 

 „Имаме си изисквания към всеки набор и всяка възраст, които пускаме към старши треньорите чрез главните треньори. Във Футбол 11 ще играем в една схема – 4-3-3. Така ще имаме всички налични във футбола постове и лесно се преминава в друга схема на игра. Започваме да ги обучаваме така. Накрая, когато стигнат горе, смесват се възрасти, те ще говорят на един език, ще знаят какво се изисква от тях във всяка част на терена”, каза още Арсов.
 

Емил Атанасов: „Важно е системата (4-3-3) да е максимално близо до обучението и да дава повече опции за преминаване в други схеми. Задачата ни е да гарантираме бъдещето на Левски, а това ще стане чрез ДЮШ. Важна е, разбира се, и индивидуалната работа с футболистите.”

 

Йончо Арсов: „Собствениците искат да събудят любовта към футбола и ще инвестират в ДЮШ. Искат в един по-дълъг етап Левски да се върне към своите корени. Вчера разбрахте за двата терена, които се създават за децата. Ще има ремонт на съблекалните, от 4 ще станат 8. Ще има възстановителен център за децата. Обновяваме трибуната до изкуствения терен. Общежитието също ще бъде основно ремонтирано. Залата, в която сме сега, ще стане треньорска стая. Това за нашата работа е от много важно значение. Всички треньори запазват постовете си. С изключение на Дани Иванов, който става главен треньор, на негово място привлякохме един обещаващ треньор Милен Гаджев.”

 

“Кой ще е титуляр, кой ще играе в работа на старши треньорът. Главният треньор няма право да се меси, да прави разбор, да казва кой ще играе. Главният треньор при нас е човек, който ще подпомага това, което ние имаме идеи като концепция да се налага. Главните треньори знаят какви са нашите изисквания и ще следят за реализирането на плановете ни. Ако главният треньор види, че нещата не се получават, негова работа е да седне и да разговаря със старши треньора какво точно се изисква”, допълни Арсов.

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки