Златен шанс за Берое, последен за Стойчо Стоев

Треньорът на Лудогорец може да бъде сменен дори и при победа под Аязмото

Златен шанс за Берое, последен за Стойчо Стоев
Тази вечер от 21:00 часа Берое приема Лудогорец под Аязмото. Съперниците влизат в битката от коренно различни позиции. Домакините са надъхани след добрата игра и успеха с 3:1 на старта на сезона срещу Ботев във Враца.
 
Срещу себе си ще имат разколебан опонент, понесъл редица тежки удари в двете си международни изяви. Такъв, чиито крака са подгънати и при следващо кроше може да се озове в нокаут. Проблемите в съблекалнята на разградчани лъснаха в сряда. Тогава на показ бяха извадени и игровите. А като към тях прибавим психологическите и кадровите, ще разберем, че всичко преди днешната битка е в полза на домакините, които са по-свежи и мотивирани да се докажат до краен предел.
 
След тежкия провал срещу Ференцварош (две загуби с по 1:2 и 2:3) и отпадането още в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, най-горещата тема в Стара Загора е, докога ще запази поста си Стойчо Стоев. Въпросът с неговото освобождаване сякаш е "не дали, а кога". Засега от високите етажи на клуба пазят мълчание по темата, но то дебело подчертава, че от Разград се оглеждат за нов предводител.
 
И при провал под Аязмото присъдата на Стоев ще бъде изпълнена. Това изглежда предизвестено и уволнението може да бъде задействано дори при победа. За заместник на Стоев варианти са най-вече български специалисти. Под номер 1 в списъка изглеждаше, че е Димитър Димитров. Дали заради делото с Иртиш във ФИФА или за нещо друго, шансовете Херо да се завърне начело на отбора, с който спечели титлата през сезон 2017/18 и влезе и излезе от групите на Лига Европа, вече са значително по-малки.
 
Сред евентуалните кандидати се завъртя и името на бившия треньор на ЦСКА и националния отбор Любослав Пенев. Показалецът започва все по-силно да сочи към триото Илиан Илиев, Николай Киров, Александър Томаш. Първият е начело на Черно море и през пролетта вече отказа покана от Лудогорец. Вторият е без работа от края на месец май, когато бе освободен от Ботев Пловдив. Той е в полезрението на клуба от 2017 година, когато с канарчетата биха разградчани във финал за купата, а след това и за Суперкупата на България.
 
Никак не са за подценяване шансовете на човека, който... днес ще застане на пътя на Лудогорец - Александър Томаш. В последните 3 сезона той постигна стабилни резултати във Верея и Берое, показа, че може да надгражда и вече е готов за по-голямо предизвикателство. Затова няма да е изненада, ако от следващата седмица той смени работното си място. А днес Томаш ще има възможност допълнително да си вдигне акциите. Излязоха и информации, че сред кандидатите за треньор на орлите е сърбинът със словенски паспорт Славиша Стоянович. Бившият наставник на Левски обаче обяви, че засега остава начело на националния отбор на Латвия.
 
Берое и Лудогорец ще се вкопчат в битка тази вечер. При успех домакините ще натрупат доста дивиденти, ще дадат ясен знак, че този сезон наистина докрай ще преследват място в тройката. Постигнат ли го, то ще "ударят гонга" за треньора на разградчани. И някой друг ще трябва да ги вади от очертаващата се тежка криза.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки