Паро: ЦСКА заприлича на бакалия - най-доброто се продава, а тима става за подигравки

За какво бяха взети 7 нови попълнения, като стартира само един?!, попита Никодимов

Паро: ЦСКА заприлича на бакалия - най-доброто се продава, а тима става за подигравки
Осветляването на Люпко Петрович за старши треньор е добро решение в навечерието на предстоящия мач с Осиек. Не е сега моментът за резки движения. Люпко познава отлично както състава на ЦСКА, така и този на хърватите. Това заяви легендата Аспарух Никодимов пред „Тема спорт”. 
 
„Очевидно е, че той беше централната фигура в щаба и досега, единственото странно нещо е защо отне толкова време, за да обявят, че сърбинът е начело. Не виждам от какво се страхуваха и срамуваха. Човекът си е голямо име. Трябва да се знае кой носи отговорността, а не да се размиват нещата. Не може на разни треньори да им скимва нещо и да скачат да дават инструкции на тъчлинията. В крайна сметка ЦСКА не е училище. Тук е необходимо да си научен и да знаеш. Не може да си случаен треньор. Точно това беше едно от основните неща - да се избистри кой е начело и съответно кой реди състава, прави тактиката и дава указанията”, обобщи Паро.
 
„ЦСКА игра срещу Черно море като неграмотен отбор. Всеки действаше сам за себе си, нямаше никакво подсигуряване, никакъв синхрон, липсваха целенасочени отборни действия. Почти целият състав беше безобразен. Отборът изглеждаше без сила и воля. Бавните и безразборни действия даваха възможност на съперника да се събира в защита и да затваря всички подстъпи. Няма изненада, няма бързина. Още по-притеснителното е, че тези неща ги анализирахме и през миналия сезон и сега не се вижда никакъв прогрес. Изводите от мача с Етър не бяха направени.
 
Чисто игрово най-притеснителна е ситуацията в защита.Срещу Черно море отбраната беше като пресен кашкавал. Тези момчета отзад сякаш не знаят азбуката на футбола. Два от головете бяха през зоната на Стойчо Атанасов, а за шпагат с вдигнати ръце няма какво и да говорим. Но момчето не е виновно, той си играе според възможностите. Чорбаджийски пък отново беше неориентиран. След като Томаш бе елиминиран от Иса, Божидар трябваше да тръгне веднага към него и да го пресрещне, а не да стои пред вратаря, където нямаше играч на Черно море.
 
Аз като треньор забранявах на футболистите да правят шпагати в наказателното поле, а Томаш често се хвърля на такива и остава на земята, докато съперниковият играч минава покрай него. Да, той умее да изнася топката, има добър пас и поглед върху играта, но е много бавен, не притежава никаква динамика и агресия, губи голяма част от единоборствата. Не знам какъв е случаят с Бодуров, но без него се вижда, че е тотален хаос в защита. Той поне е лидер, ще се скара на другите, ще ги нареди. Без него положението е...”, заяви Никодимов.
 
„Но проблемите далеч не са само в дефанзивен план. Тиаго от много време съм казал, че се крие. Той играе в монотонно темпо. И при него няма никаква динамика и агресия, твърде бавен е. Един мач играе добре, после 3-4 срещи го търсим къде е. Той отговорност не поема. От време на време вкара някой гол, даде няколко паса, бие два фаула, вземе награда за играч на мача и шапка на тояга. Пинто-Минто, там няма какво да ги говорим. Това са си среднюрковци. Халфовете трябва да са като влекачи, да бягат напред-назад, да работят постоянно.
 
Извинявайте, но Черно море с 8 българи те прави пиян. Илиан Илиев ги е наредил, дисциплинирани са, изпълняват си задачите. А с ЦСКА какво се случва?! Взимат се някакви отломки от цяла Европа. Да не говорим, че от 7-те летни попълнения срещу Черно море започна само един (б.р. - Кери). Другите за какво си ги привлякъл? Не става така. Отдавна съм го казал - вземи двама-трима наистина качествени футболисти и си гледай кефа. Вижда се, че така на килограм не се върши работа.
 
Coy го оставят да се оправя сам напред. И като преодолее един защитник, вторият вече го чака и го скалпира. На фланга Евандро си играе махленската, а и такива голове изпусна... Особено онзи, при който вратарят му изби топката в краката. И това при Евандро е рецидив - през миналия сезон също направи куп пропуски от чисти позиции. Помните мача в Разград за първенство през пролетта”, допълни легендата на ЦСКА.
 
„Друг притеснителен момент е кондиционната подготовка. Илиан Илиев сам каза, че отборът му е бил по-свеж. Нали има ротации в ЦСКА? Защо тогава пак са уморени? Лошото е, че отборът става за подигравка, макар че точно това си и заслужи с изявите в последно време. Всяка година едно и също се повтаря. Отборът заприлича на бакалия - най-доброто се продава. Сиренето, което остава, обаче нещо се разваля”, каза Паро.
 
„Срещу Осиек със сигурност ще има реакция. Това са различни мачове. Очаквам ЦСКА да изглежда по коренно различен начин. Поне така е било в предишни години, когато след издънки в първенството сме излизали преобразени на международната сцена. Спомням си през 1967-а, че загубихме от Ботев Пловдив на "Армията" точно с 1:3, но после отидохме в Милано и направихме страхотен мач с Интер (1:1). И друг случай - три-четири дни преди да бием много силния състав на Шахтьор Донецк с 3:0, завършихме 0:0 с Черноморец в Бургас. Сега на ЦСКА не му остава нищо друго, освен да реагира. Има само един начин - с поредица от победи в евротурнирите и първенството”, завърши оптимистично Аспарух Никодимов.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки