Локо Пловдив изтегли късата клечка в Лига Европа, Левски и ЦСКА с приемлив жребий!

Вижте евентуалните съперници на родните ни отбори

Локо Пловдив изтегли късата клечка в Лига Европа, Левски и ЦСКА с приемлив жребий!
Станаха ясни съперниците и на другите 3 български отбора в Лига Европа, след като по-рано през деня Лудогорец изтегли своят евентуален опонент в 3-ия предварителен кръг на турнира - загубилия от двойката Копенхаген - ТНС, които играят в квалификациите на Шампионска лига.

И така, при успех на Левски срещу кипърския АЕК Ларнака, "сините" на Петър Хубчев ще се изправят срещу победителя от двойката Виторул - Гент.

Продължаване на Локомотив Пловдив, което означава елиминиране на Спартак Търнава, ще прати "смърфовете" на победителя от двойката Страсбург - Макаби Хайфа.

Ако ЦСКА пък се справи с хърватския Осиек, ще срещне или черногорския Будучност, или украинския Зоря Луганск.

Мачовете от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа са на 8-ми и 15-ти август.

Любопитно е да се отбележи, че преди няколко сезона Левски игра с белгийския Гент в групите на същия турнир.

В София "сините" спечелиха с 3:2 след изключително зрелищен мач, в който столичани на два пъти изоставаха в резултата, но с гол на Сержиньо Грийн в заключителните минути стигнаха до победата. На белгийска земя, левскарите, водени тогава от Ясен Петров, отстъпиха с 0:1.

Според жребия Левски и ЦСКА ще бъдат домакини в първите си мачове, но е възможно програмата да претърпи промени - или някой от двата отбора да играе в различен ден, или да гостува в първата среща.

Локомотив Пловдив също ще е домакин в първия мач.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки