Иван Стоянов: Левски е по-добре от ЦСКА, но Лудогорец пак ще е първи

На 36 се чувствам като на 20, може да сме в шестицата този сезон, уверен е играчът

Иван Стоянов: Левски е по-добре от ЦСКА, но Лудогорец пак ще е първи
Един от най-опитните футболисти на Етър Иван Стоянов даде интервю пред „Меридиан мач". С него разговаряхме два дни преди 36-ия му рожден ден. Освен за Етър той коментира и темите със ставащото на „Армията" и в Разград, където преминаха най-силните години от кариерата му.
 
- Иване, какво мислиш за мача ви с Левски? Заслужено ли взехте точка?
 
- Да, аз мисля, че си заслужихме точката. Смятам, че в големи периоди бяхме равностойни на Левски и на хората мачът им е харесал. Личи си, че Левски израства.
 
- Изненадахте приятно феновете ви като не загубихте от ЦСКА и Левски. Доста хора не очакваха от вас такъв старт. Вие очаквахте ли го?
 
- Вярно е, че малко хора очакваха да не загубим и двата мача, но ние си вярвахме и с много задружна и колективна игра успяхме.
 
- „Сините" или „червените" ти се видяха по-силни? Срещу кой от двата отбора ви беше по-трудно?
 
- Аз мисля, че Левски в момента са по-добре от ЦСКА. Вижда се, че при тях има подем, след като преодоляха първия си съперник в Лига Европа. Според мен от двата мача, срещу ЦСКА играхме малко по-добре. Срещу Левски се наложи повече време да се защитаваме, но не защото искахме, а защото те ни принудиха. Но и ЦСКА е рано да ги отписваме.
 
- Готов ли е според теб някой от двата отбора да спре Лудогорец за титлата?
 
- Да ти кажа - трудна работа. Иска ми се заради феновете първенството да е интересно и да има интрига до последния кръг както беше миналия сезон, но за мен Лудогорец си остава големия фаворит.
 
- Ти си играл и на „Армията" и в Лудогорец. Кой искаш да стане шампион този сезон?
 
- По-добре да не казвам, за да не настройвам никого срещу себе си. Нека, който е по-силен, той да спечели.
 
- Докъде може да стигне Етър този сезон?
 
- Ние си гледаме мач за мач. Всеки път излизаме за победа. Както видяхте и срещу ЦСКА и Левски беше така. Колективът ни е доста добър и не виждам защо да не подобрим класирането си от миналия сезон. Ако имаме късмет, можем да попаднем в шестицата.
 
- Какво се промени при Росен Кирилов в сравнение с това, което беше отборът при Красимир Балъков?
 
- Няма да сравнявам треньорите. И сега, и през миналия сезон отборът е почти същият. Напуснаха ни двама-трима добри играчи, но и тези, които дойдоха на тяхно място също са качествени. Ядрото се запази и затова смятам, че можем да надградим над представянето от миналия сезон.
 
- И в двата мача от началото на сезона влезе като резерва. Какви са личните ти цели с Етър и очакваш ли отново да си титуляр и да получаваш повече игрови минути?
 
- Аз вече не съм първа младост и смятам, че трябва да се дава път на младите. Но разбира се, че и на мен ми се иска да играя повече. Треньорът ще си преценява. Аз съм готов винаги да вляза да помогна.
 
- Спомена, че не си вече първа младост. След два дни (б.а. -утре) ставаш на 36. Как се чувстваш на тези години и ще играеш ли още дълго?
 
- Чувствам се като на 20. Тренирам наравно, без някакви проблеми от годините, така че чувствам се прекрасно и си пожелавам само да съм жив и здрав. Ако е така, може да поиграя още доста.
 
- Как ти се струва положението в ЦСКА и Лудогорец? „Червените" започнаха слабо сезона, а шампионите отпаднаха от Ференцварош в ШЛ. Къде са според теб проблемите на двата отбора?
 
- Първо искам не само на тях, а и на 4-те български отбора от сърце да пожелая успех в Европа. А за проблемите мога да кажа, че за съжаление ние българите обичаме след една загуба да изпадаме в крайности. За Лудогорец не мисля, че е станало нещо страшно. Ференцварош е добър отбор, а Лудогорец не игра толкова зле срещу тях. Определено нямаха шанс. При решителния гол топката излъга вратаря. Като реши да влезе топката - тя си влиза и няма какво да направиш. А за ЦСКА мога да кажа, че бейовете трябва да разберат, че не може само да се бие. Нормално е да има и загуби. Може би трансферната политика е грешна. Стойчо Атанасов беше нарочен за виновник, но той е един от малкото в отбора, който знае какво е ЦСКА. Много от чужденците не знаят, а са дошли за по 6 месеца да си прибират тлъстите заплатки. Това е моето мнение - вината не се търси на правилното място. Пожелавам им успех, дано нещата там се оправят. Мисля, че и в ЦСКА, и в Лудогорец проблемите не са треньорски. Всеки треньор трябва да получи минимум 6 месеца възможност да работи преди да се оценява.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки