Лудогорец ще преследва най-голяма победа навън

Валур се уповава единствено на националния герои Ханес Холдорсон

Лудогорец ще преследва най-голяма победа навън
Тази вечер от 22:00 часа Лудогорец започва участието си в Лига Европа, след като бе изхвърлен от Ференцварош от Шампионската лига - разградчани паднаха два пъти с по 1:2 и 2:3.
 
Опитът им да достигнат до груповата фаза стартира от Рейкявик. В Исландия, където онзи ден официално обявиха края на "великото лято", възпитаниците на Стойчо Стоев трябва да затвърдят наченките си за излизане от нокдауна, в който бяха пратени от унгарците преди седмица. На острова в северния Атлантически океан, някъде над Шотландия и под Гренландия, разградчани ще имат наглед лесната задача да се справят с местния Валур, който няма никакви амбиции на континенталната сцена.
 
Затова и Лудогорец ще преследва най-убедителния си успех като гост в евротурнирите. До момента това е победата с 3:0 над Младост Подгорица (сега отборът се казва Титоград и бе елиминиран от ЦСКА в Лига Европа). Тя бе постигната във втория квалификационен кръг на Шампионската лига през сезон 2016/17.
 
Настоящият тим на Валур не е нищо особено, така че това е реална цел пред хората на Стоев. През този сезон исландският отбор вече падна с 0:3 у дома - от словенския Марибор на първото стъпало на турнира на богатите. В исторически план най-голямото поражение, което са допускали исландците, е през сезон 1969/70, когато в Рейкявик губят с 0:6 от белгийския Андерлехт.
 
Лудогорец не е побеждавал като гост в евротурнирите в последните си 4 двубоя - 1:2 от Ференцварош, 1:1 с Байер Леверкузен, 0:1 от Цюрих и 1:1 с ЛЕК Ларнака, а сегашният момент е повече от подходящ да го стори, при това повече от убедително.
 
Стоев няма чак толкова големи проблеми около окомплектоването на състава с оглед класата на съперника, макар че двамата титуляри в центъра на отбраната няма да играят. Козмин Моци е наказан, а сънародникът му Драгош Григоре контузен. Затова и в средата на защитата ще си партнират Георги Терзиев и Рафаел Форстър. Вдясно се очаква да е Икоко, а вляво най-вероятно ще е Сисиньо, който е по-опасен в предни позиции от Недялков. Така последният ще получи и почивка.
 
Изборът на Стоев за халфовата линия е богат, като се очаква на терена да е Стефан Баджи, а нищо чудно да се появи и Анисе. Жоржиньо се намира в силна форма, както и Лукоки. Досега в евромачовете на върха на атаката започваше Швиерчок, но след изпуснатата дузпа срещу Ференцварош може да отстъпи мястото си на Кешеру. Румънецът стартира силно първенството и вкара 4 гола в първите два кръга в елита.
 
Домакините едва ли могат да предложат нещо кой знае какво от футболна гледна точка. Те ще се надяват вратарят им Ханес Халдорсон, който заради изявите с националната фланелка на европейското във Франция е със статут на национален герой, да има ден. Хората пред него ще тичат много, но качествата им са силно лимитирани.
 
Медиите в страната отдавна са отписали този двубой. Затова и за тях доста по-интересни са хандбалният тим на Валур, както и отборът по женски футбол на клуба. За тях може да се намери повече информация, отколкото за започващия в 22:00 часа тази вечер сблъсък.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки