Ясен Петров напусна Китай

Специалистът се раздели с Шъдзяджуан

Ясен Петров напусна Китай

 Българският треньор Ясен Петров вече не е треньор на китайския Шъдзяджуан, научи Sportal.bg. Родният специалист, в компанията на своите помощници Костадин Видолов, Димитър Шейтанов, Мирослав Кьосев и Александър Георгиев, вече се завърна в България.

"Да. Факт е, че се разделихме с Шъдзяджуан по взаимно съгласие. Няма никакви проблеми между нас, ами дори напротив, изключително коректни и приятелски отношения. В този клуб прекарах над четири години, като именно там са и най-хубавите ми спомени и моменти. Това е футболът. Сега се прибираме да видим семействата си, за да отпочинем и да поемем ново предизвикателство. Не е лесно на другия край на света далеч от близките, но пък сме доволни от свършената работа", коментира Петров пред Sportal.bg.
 
Пловдивският Джанини парафира с бившия си отбор през септември миналата година, а контрактът му бе до 2021 година. Самият той на зимния лагер на отбора в Кипър сподели пред Sportal.bg, че има за основна цел да изгради отбор, който догодина да има претенции за едно първите две места, които дават право на промоция в местната Суперлига. Причината за това бе, че имаше не чак толкова качествени чужденци като конкурентите, а също така имаше и един от най-младите състави в групата. Фактите показват, че през тази кампания клубът записа трите официална двубоя в своята история с най-ниска средна възраст на тима.
 
Интересното е, че Петров остави тима си на пето място като най-добрият домакин в първенството. Шъдзяджуан е безапелационен пред своите фенове, като има осем поредни победи от осем мача, но първите седем са с Петров, който тренирал тима до преди седмица, след което не е водил състава при успеха с 2:1 над Хангжу Грийнтаун през миналия уикенд. Проблемите на "синьо-белите" са при гостуванията, където от десет срещи, отборът има само една победа, две равенства и седем загуби, някой дошли и след съдийски грешки.
 
Въпреки това отборът има актив от 29 точки и изостава само на шест от лидера Кингдао Хуанхай (35) и на пет от втората позиция даваща право на промоция, която е заета от Ней Монгол (34) - 12 кръга преди края на сезона.
 
Както е известно, 51-годишният записа името си в историята на клуба в периода 2014 - 2016 година. Родният специалист пое тима във Втора дивизия на Китай и успя да го изведе до неочаквана първа промоция в елита. Там Ясен направи дори още впечатляващо постижение, като класира Шъдзяджуан на 7-ото място в крайното класиране, след като всички прогнозираха бързо изпадане. Година по-късно пък беше изпратен като Бог от феновете на отбора.
Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки