Етър шокира Черно море насред Варна! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дани Младенов отново герой за "виолетовите", "моряците" загубиха първи точки от началото на сезона, претендират за дузпа

Етър шокира Черно море насред Варна! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Етър сложи край на серията от победи на Черно море. Тимът на Росен Кирилов изненадващо измъкна 1:1 при гостуването си във Варна. "Моряците" тотално превъзхождаха съперника са, но направиха множество пропуски и бяха наказани. Отново в герой за "виолетовите" се превърна Дани Младенов, който отбеляза изравнителното попадение. Преди това домакините бяха открили с гол на дебютанта Димитриос Хантакиас. 
 
Така след три кръга Черно море има 7 точки (две победи и едно равенство). Етър пък записа трети пореден хикс, след като измъкна точки и от грандовете ЦСКА и Левски.
 
 
Първият точен удар към една от двете врати беше дело на Ндогала в 8-ата минута. Христо Иванов обаче улови топката. Натискът на Черно море продължи и в 23-ата Димитриос Хантакиас се разписа. Дебютантът в състава на Илиан Илиев засече с глава центриране от ъглов удар - 1:0. 
 
След половин час игра Родриго получи топката в наказателното поле на Етър, върна към Ндогала, чийто шут обаче беше блокиран от Даниел Младенов. "Моряците" имаха претенции, че топката е срещната ръката на играча на гостите, но реферът не видя нарушение.
 
 
В 42-ата минута топката като по чудо не попадна за втори път в мрежата на Христо Иванов. Изстрелът на Андраде премина на сантиметри покрай вратата.
 
Втората част започна с нова опасност пред вратата на гостите. Центриране на Родриго затрудни вратаря, който не успя да задържи топката, но Исмаил Иса не се възползва от подаръка. В 60-ата минута играчите на Черно море отново поискаха дузпа. Имаше игра с ръка на Здравко Илиев, но реакция на съдията отново не последва.
 
 
Пет след това шут на Ндонгала се отби в тялото на бранител. В 69-ата минута и резервата Кардосо не успя да намери пътя към мрежата на гостите. Точно когато всички очакваха да падне втори гол за Черно море, Етър шокира домакините. В 79-ата минута Станев центрира отлично към Младенов, който с глава прониза Дюлгеров за 1:1 при едва втория удар на гостите в мача. 
 
 
До края варненци хвърлиха всички сили да стигнат до успеха, но отново Родриго и Иса в последната минута с глава не съумяха да реализират.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 5. Стефан Станчев, 33. Мирослав Енчев, 44. Димитриос Хантакиас, 2. Цветомир Панов, 38. Аристоте Ндонгала, 7. Патрик Андраде, 71. Васил Панайотов, 90. Мартин Минчев, 72. Родриго, 9. Исмаил Иса
 
ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 84. Здравко Илиев, 23. Александър Дюлгеров, 3. Артьом Артюнин, 25. Крум Стоянов, 31. Красимир Станоев, 22. Никола Колев, 8. Румен Руменов, 11. Даниел Младенов, 98. Светослав Ковачев, 10. Флорент Боджадж
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки