Време за армейци! ЦСКА излиза за суха мрежа срещу Зоря днес

Скрипник ще разчиства стари сметки с червените

Време за армейци! ЦСКА излиза за суха мрежа срещу Зоря днес
ЦСКА се стяга за поредната си евробитка. Днес от 20:30 часа армейците посрещат коравия украински Зоря Луганск на националния стадион. С този сблъсък червените влизат за втора поредна година в 3-ия кръг на Лига Европа, но сега имат далеч по-големи шансове да продължат напред за разлика от миналото лято, когато опонент бе Копенхаген.
 
Съперникът е преодолим, но е ясно, че ЦСКА ще трябва да изстиска максимума от силите си, за да елиминира Зоря. Подобно на сблъсъците с Осиек така и сега по терена ще преобладава битката, а спортният шанс може да наклони везните. Червените ще имат приоритетната задача да не допуснат гол и ако могат, да излъжат съперника. Срещу хърватите във 2-ия кръг тази тактика сработи почти безупречно. Сега обаче на пътя на ЦСКА и Люпко Петрович не застава 35-годишният младеж Дино Скендер, а далеч no-опитен специалист в лицето на Виктор Скрипник.
 
Немският възпитаник, който води Вердер Бремен в Бундеслигата, има и стари сметки за разчистване с армейците. Точно преди година неговият Рига и ЦСКА си размениха домакински победи с по 1:0. Родният тим обаче прескочи трапа в Латвия след дузпи. Двубоят днес обещава висок заряд. Много е вероятно всичко да се решава на реванша в Запорожие.
 
ЦСКА ще се опита да изравни отново баланса си в евромачовете. Червените имат 88 победи, 89 загуби и 47 равенства при 323:301 голова разлика. Родният тим вече е побеждавал и елиминирал украинци на международната сцена. И то не кой да е, а могъщия Шахтьор Донецк - с 3:0 на "Армията" на 20 септември 2001 г. и загуба 1:2 в реванша. Този успех е един от най-големите като значимост през новия век.
 
ЦСКА в поредна среща ще играе в схема 3-5-2, на която Люпко Петрович разчита твърдо, откакто пое официално тима. Очаква се като халфбекове да действат Занев отдясно и Жеферсон отляво. Бикел и Малинов ще са в средата на терена, а малко пред тях ще играе Тиаго. Армейците най-вероятно ще имат само трима офанзивни играчи - Тиаго и двамата нападатели Евандро и Coy. В отбрана пък ще действат Албентоса, Томаш и Бодуров, като именно това трио се очертава като приоритетно в избора на Петрович за сърцето на ариергарда. Ако тримата са здрави и в добра кондиция, ще започнат и в Разград в неделя.
 
Никой от играчите на червените не виси с жълти картони, тъй като няма футболист с повече от една санкция. Наказание в квалификационните кръгове на ЛЕ се налага при 3 жълти картона. На разположение отново не е Енрике, който не бе картотекиран. Най-вероятно извън сметките ще остане и халфът Пинто, който не е бил в групата 4 поредни срещи. В последно време тимът разчита много на головете на Евандро. И нищо чудно бразилецът и сега да се окаже основният коз в атака...
 
Зоря Луганск пристигна в София без звездата си Артьом Громов. Липсата на лявото крило е добра новина за ЦСКА, но не прави задачата на родния тим кой знае колко по-лесна.
 
Любопитен факт е, че украинците дебютират в евротурнирите в емблематичен за ЦСКА сезон - 1973/74 г. Тогава армейците за първи път отстраняват действащ европейски клубен шампион в лицето на Аякс. Украинският тим пък изненадващо е станал шампион на СССР и също участва в КЕШ. Зоря елиминира на старта АПОЕЛ Никозия, но отпада от Спартак Търнава след загуба с 0:1 у дома и 0:0 в Чехословакия. Присъствието на украинците в Европа е скромно като брой мачове, но пък са играли срещу доста солидни тимове. Зоря е на международната сцена за 6-и пореден сезон, така че има своя опит в този тип срещи.
 
Двата тима ще излязат днес при топло време - температурата ще е около 28 градуса.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки