Нуно Томаш: Бодуров ми служи за пример

Харесвам схемата 3-5-2, защото имаме повече опции с топката, а в защита се връщат повече хора да ни помагат, допълни бранителят

Нуно Томаш: Бодуров ми служи за пример
Бранителят на ЦСКА Нуно Томаш (23 г.) даде интервю за bTV в навечерието на двубоя със Зоря Луганск. Португалецът говори пред Флорина Иванова за престоя си на "Армията", помощта, която получава от Бодуров, и годините, прекарани в португалския футбол. Томаш е юноша на един от едва 5-те клуба, които са ставали шампиони на страната - Беленензес (през 1946 г.). Бранителят има 30 мача и 3 гола за тима в елита. Владее много добре английски. Споделя, че го е научил с помощта на филми и песни. Интервюто започва с "провокация" - на Томаш му е показана снимка отпреди няколко години, на която е с доста странна прическа...
 
- Нуно, как ще обясниш прическата си на тази снимка?
 
- Знаех си, че ще се стигне до тази снимка (смее се). Мисля, че беше преди пет години. He е от най-добрите ми  спомени. Бях контузен, бях се оставил по течението, бях много малък... И очевидно не съм направил най-добрия избор на прическа... Това обаче е в миналото.
 
- Сега си важен играч за ЦСКА, а имаш и 30 мача в португалския елит за Беленензес. Разкажи за кариерата си в родината...
 
- В Беленензес беше невероятен период за мен. Най-вече защото дядо ми беше голям фен на отбора и играех в негова чест. Той не пропускаше мой мач и беше страшно горд. Всъщност Беленензес е много популярен клуб в Португалия. И на север и на юг - всички го харесват. Освен това аз самият винаги съм мечтал да играя в елита на Португалия, и то точно в Беленензес.
 
- Какво си спомняш от дебюта си?
 
- Спомням си първия домакински мач. Атмосферата беше невероятна, а най-специалното е, че спечелихме с 1:0 и аз вкарах гола (б.р. срещу Маритимо на 12 август 2017
 
- Как реши да преминеш в ЦСКА?
 
- Когато Данаил Ганчев се свърза с агентите ми, имах един час да реша - идвам или не. Погледнах живота си и казах - за да се развиеш, трябва да излезеш от зоната си на комфорт. Така или иначе в един момент трябваше да замина в чужбина и реших - защо не сега. След три часа бях в самолета.
 
- Кои са най-важните качества за един защитник?
 
- Трябва да умееш да влезеш в ролята на лидер, за да говориш със съотборниците си и да организираш играта.
 
- А според теб на какво се дължат по-слабите резултати на ЦСКА в първенството в началото на сезона?
 
- Може би целият отбор не беше на ниво и всеки един го усещаше. Затова и цялостната игра беше лоша. Вярвам, че оттук нататък ще сме подобри. Няма играч, който може да е на сто процента във всеки мач. Не е нужно някой да ми казва, че не съм се представил добре - аз знам, когато не съм на ниво, но има и такива дни, без конкретно обяснение какво се случва.
 
- С кого се разбираш най-добре на терена?
 
- Приятно ми е да играя с Албентоса и Занев, с тях се чувствам спокоен. Но най-много опит черпя от Николай Бодуров. Той също говори английски и се разбираме много добре. Бодуров е пример за мен - има опит, капитан е, играл е в Англия и в националния отбор. Има толкова много неща, които мога да науча от него. Гледам го и се опитвам не да бъда същият, но поне да придобия малко от знанията му и да се опитам да съм добър колкото него.
 
- ЦСКА вече действа в по-различна схема - 3-5-2. Играл ли си в тази постройка и като цяло свиквате ли вече с нея?
 
- В Португалия играехме 3-5-2, така че не е нещо ново за мен. Аз лично я харесвам, защото имаме повече опции с топката, а в защита се връщат повече хора да ни помагат. За почти всички в отбора обаче е нещо напълно ново, така че с времето ще я усъвършенстваме. Добре е за нас да имаме различни схеми, в които да играем.
 
- Какво ти прави впечатление във вашия треньор Люпко Петрович?
 
- Той се отличава с много опит. Знае как да разчита на футболистите, как да говори с нас, опитва се да изкара най-доброто, на което всеки е способен.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки