Сензациите в пресата: Новите в Лески подписват след задължителна среща с треньора

Новак иска Серкан под наем, Добруджа с 300 бона дългове, може и да не започне сезона

Сензациите в пресата: Новите в Лески подписват след задължителна среща с треньора

Най-интересните теми от българската преса днес, 9 август:

 

„Меридиан мач”: Новите в Лески подписват след задължителна среща с треньора

 

Левски се опитва да изгради подробен психологически профил на всеки набелязан за селекция футболист. Когато се хареса някой играч заради качествата му, започват да се проверяват и други неща около него - дали е имал проблеми в предишните си клубове или в личен план, семеен ли е. Петър Хубчев пък води лични разговори с всеки нов футболист преди клубът да подпише договор с него. И ако не остане доволен от видяното и чутото, до контракт не се стига.

 

„Меридиан мач”: Новак иска Серкан под наем

 

Правещият звездна селекция Арда иска да привлече дефанзивния халф на Лудогорец Серкан Юсеин. Новаците са предложили да вземат 23-годишния играч под наем до края на сезона.

Конкуренцията при „орлите" за двете позиции на дефанзивен халф е жестока и на този етап Юсеин не може да се пребори с Анисе, Яцек Гуралски, Светльо Дяков и Стефан Баджи. За престоя си в Лудогорец от началото на 2019 година Серкан е играл само в 11 срещи.

 

„Тема спорт”: Добруджа с 300 бона дългове, може и да не започне сезона

 

Добруджа може и да не започне сезона в Североизточната Трета лига. Това призна главният мениджър и треньор Светослав Петров. "Годишният бюджет е изхарчен за 4 месеца, отбеляза той. Не са плащани осигуровки, транспорт и пране от началото на годината", заяви Петров пред dobrudjabg.com. 

"Мисля, че вината е колкото на някои бивши членове на Управителния съвет, толкова и на кмета, защото продължава да дава обещания, които не се спазват. Миналата година от бюджета на клуба са изхарчени пари за седалки на стадиона, които е обещал впоследствие да бъдат възстановени. Клубът е получил и заем от "Жилфонд", който Управителният съвет няма как да разреши, а сега трябва да се връща с лихви. Този заем е част от натрупаните задължения. Аз повече не искам да плащам чужди грешки", заяви Светослав Петров.

Той е категоричен, че отпуснатите от правителството 200 000 лв. за стадион "Пионер" са били напълно достатъчни за възстановяването на един голям терен, а вместо това са изхарчени от общината, без да има някакъв резултат. "Надявам се да надделее здравият разум във всички и да успеем да обединим усилия около това да съхраним клуба. В момента няма как да мисля за първо място или Б група. В момента мислите ни са насочени към това как да запазим клуба, защото всеки ден излиза нещо ново и се чудим откъде да намерим пари", добави Светослав Петров.

Дълговете на клуба са около 300 хиляди лева, част от които трябва да се погасят в най-кратки срокове. Играчите на отбора Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев пък ще бъдат и треньори в школата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки