Макар и ранен, Славия успя да вземе трите точки от Етър (СНИМКИ+ВИДЕО)

Резервата Калоян Кръстев донесе успеха за "белите"

Макар и ранен, Славия успя да вземе трите точки от Етър (СНИМКИ+ВИДЕО)

Славия успя да победи с 2:1 Етър при домакинството си от 5-ия кръг на efbet лига.

Столичани влязоха в тази среща с куп контузени футболисти, но въпреки това успяха да спечелят много ценни три точки.

Мачът започна много добре за домакините и резултатът бе открит от тях в 24-ата минута.

Тогава Чунчуков, а след това и Галин Иванов успяха да се измъкнат от защитата на Етър, като последният намери пролука да подаде към връхлитащия в наказателното поле Владислав Узунов, който откри.

До края на полувремето и двата тима имаха по няколко опасни влизания към наказателното поле на противника, но до чисти ситуации така и не се стигна.

След почивката Етър заигра по-добре и в 55-ата минута резултатът бе изравнен. Това се случи след голяма грешка на вратаря Георги Георгиев, който не успя да се ориентира добре при една тупкаща топка и я изби в гредата, което позволи на Даниел Младенов да добави кълбото в мрежата на празна врата за 1:1.

Към края на мача "белите" взеха инциативата и на няколко пъти тимът бе близо до взимането на нов аванс. Андреа Христов и Галин Иванов стреляха опасно, но Христо Иванов бе на мястото си, за да предотврати нов гол.

Все пак в 82-ата минута Славия успя да стигне до втори гол. При едно центриране от ъглов удар Калоян Кръстев се извиси над всички и с глава успя да донесе нова преднина на домакините.

Тя се запази до края и така Славия постигна втората си победа от началото на сезона, като тя дойде в първия кръг. След това столичани записаха две загуби и равен. С трите си точки те вече са на шестото място, а Етър остава без успех до момента на 10-то място.

Славия - Етър 2:1
1:0 Узунов 24
1:1 Младенов 55
2:1 Кръстев 82

Стартови състави:

Славия: Георгиев, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Дюлгеров, Стоев, Шоколаров, Узунов, Иванов, Чунчуков

Етър: Иванив, Запрянов, Дюлгеров, Артюнин, Стоянов, Станоев, Руменов, Колев, Флорент Баджадж, Ковачев, Младенов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки