Бербатов не включи Меси в своя "перфектен играч"

„Кристиано Роналдо владееше топката по-добре от всеки, когото съм виждал"

Бербатов не включи Меси в своя "перфектен играч"

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се опита да назове „перфектния играч” пред The Athletic, подбирайки футболистите по техните най-добри характеристики. Българинът назова част от най-успешните с които е играл, както и онези, срещу които се е състезавал.

Разбира се, нападателят не пропусна да назове Кристиано Роналдо в своя личен списък, но изглежда място за Лионел Меси в него няма.

Докато обрисува своя „перфектен футболист”, Димитър Бербатов посочи други играчи, които са се подвизавали в Барселона – Андрес Иниеста и Шави. 

„Иниеста и Шави бяха много умни, що се касае до начина, по който си подаваха топката на терена и създаваха възможности за своите съотборници”, написа Бербатов в колонката си в The Athletic.

„Кристиано Роналдо владееше топката по-добре от всеки, когото съм виждал. Техниката му за стрелба, особено за изпълнение на фаулове, беше отработена до съвършенство. Много играчи се опитват да копират това сега, първо, защото е Роналдо и второ, защото е най-добрият”, сподели още българският нападател.

За да оформи своя „перфектен играч”, Бербатов включи и скоростта на Антони Марсиал. Появиха се изненади, например, легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън, който беше предпочетен заради играта му с глава. Бербо избра и бившият национал на Германия Карстен Рамело за „двигател” на своята селекция.

Лионел Меси не намери място в списъка, защото за играч с много добър ляв крак, той предпочете да даде предимство на бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед - Райън Гигс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки