ЧЕТВОРКА! Фамозен Юнайтед съсипа Челси в първото голямо дерби на Острова (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рашфорд, Марсиал, дебютант и две греди вгорчиха дебюта на Франк Лампард

ЧЕТВОРКА! Фамозен Юнайтед съсипа Челси в първото голямо дерби на Острова (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед разгроми Челси с категоричното 4:0 на „Олд Трафорд“ в последния мач от първия кръг на английската Висша лига. 

Гостите от Лондон не заслужаваха да загубят с чак толкова изразителен резултат в дебюта на Франк Лампард като наставник, защото нацелиха две греди, а и вратарят на домакините Давид де Хеа направи две ключови спасявания.

Неговите съотборници обаче бяха изключително клинични в предни позиции, като с две попадения блесна Маркъс Рашфорд, а по едно добавиха Антони Марсиал и лятната покупка Даниел Джеймс.


Той се появи на терена четвърт час преди края на редовното време, а останалите двама нови – Аарън Уан-Бисака и Хари Магуайър, бяха титуляри.



Такива бяха и двама дебютанти в редиците на Челси – младоците Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам, който поведе атаката и удари гредата още в четвъртата минута на дербито.


В десетата пък младокът закъсня със съвсем малко, за да засече във вратата опасно центриране на Рос Баркли, след като бе оставен непокрит, докато преди това Антони Марсиал отправи първия удар за Юнайтед, но много леко и право в ръцете на вратаря. 

В 16-ата минута обаче последният успя да овладее една топка в средата на терена и подаде към Андреас Перейра, който бе задържан. Арбитърът обаче пусна авантаж, защото топката стигна до Маркъс Рашфорд, а той финтира Кърт Зума и защитникът го фаулира в пеналта.

Така Манчестър Юнайтед получи дузпа, която потърпевшият превърна в гол с безапелационно изпълнение – 1:0.



След попадението Челси потърси изравняването и първо Педро опита удар, но покрай целта, а в 38-ата минута Де Хеа трябваше да показва рефлекс, за да избие с крак изстрел на Рос Баркли.

В 40-ата минута пък Едерсон получи до ъгъла на вратарското поле и със силен шут за втори път нацели гредата за Челси. 



Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на Юнайтед. 



Челси започна по-силно втората част и по подобие на първата Педро пропусна изгодна възможност, а малко след това Де Хеа спаси коварен шут на Едерсон, за да запази аванса на „червените дяволи“.

Статистиката показваше, че домакините не са губили нито една от последните си 279 шампионатни срещи на своя „Олд Трафорд“, в които са водили на почивката (263 победи), а скоро след това те нанесоха бърз двоен удар.

В 65-ата минута получилият отново своя номер девет Антони Марсиал удвои преднината на Юнайтед, след като се ориентира най-бързо в пеналта при едно центриране и отблизо се разписа, а секунди по-късно Рашфорд оформи класиката.

21-годишният английски национал получи хубав извеждащ пас от Пол Погба зад гърба на защитата, спря изключително технично топката и после я прати в мрежата на Кепа за 3:0.

В 74-ата минута на терена се появи и третата лятна покупка на Юнайтед - Даниел Джеймс, който се нуждаеше от едва 7 минути, за да ознаменува с гол своя дебют. Уелският национал оформи крайното 4:0, макар и с доза късмет, след рикошет, в 81-ата.


Така Юнайтед се поздрави с изразителен успех, а Челси понесе тежка загуба преди мача в сряда срещу Ливърпул за Суперкупата на Европа.



МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 4:0

1:0 Маркъс Рашфорд (18, д.)
2:0 Антони Марсиал (65)
3:0 Маркъс Рашфорд (67)
4:0 Даниел Джеймс (81)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Люк Шоу, Хари Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Мактомини, Пол Погба, Андреас Перейра, Джеси Лингард, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд;


ЧЕЛСИ: Кепа Арисабалага, Андреас Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Емерсон, Жоржиньо, Ковачич, Баркли, Мейсън Маунт, Педро, Тами Ейбрахам.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки