Експрес "Локомотив" мина с огромна скорост и през Арда (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Черно-белите" направиха за смях новака от Кърджали, вдъхнаха надежда за Страсбург

Експрес "Локомотив" мина с огромна скорост и през Арда (ВИДЕО+СНИМКИ)
Локомотив спечели с 5:2 срещу Арда мача си от петия кръг на efbet Лига. Разписаха се Густаво де Оливейра, Бирсент Карагерен, Ален Ожболт, Един Бахтич и Йосип Томашевич. Попаденията за съперника вкараха Веселин Марчев и Деян Грозев. Вина за два от головете във вратата на тима от Кърджали имаше вратаря Иван Караджов. 
 
Успехът, който е трети в последните четири мача, позволи на Локо да се изравни с лидерите Левски и Лудогорец, които имат по 10 точки. Шампионите обаче са с мач по-малко и по-късно тази вечер играят с ЦСКА. Арда остана пети за момента с 8 т. 
 
Любопитното е, че срещата ще се игра в Пловдив и то на „Лаута”. Както е известно Арда домакинства на ст. "Локомотив", тъй като съоръжението в Кърджали е в ремонт, за да бъде поставено осветление и да отговаря на изискванията на БФС и телевизията. 
 
 

 
През седмицата на пловдивчани им предстои труден реванш със Страсбург във Франция. Българите изостават с 0:1 след първия мач, но победата днес ще даде импулс на пловдивските "железничари".
 
Локомотив пропусна да поведе още в 4-ата минута, когато опасен удар на Ален Ожболт беше спасен от Иван Караджов. Това обаче стана в 7 след това, когато вратарят на Арда сгреши фатално и Густаво де Оливейра наказа новака в елита - 0:1.
 
 
Секунди след това Локо вкара втори гол, който обаче беше отменен. Дейвид Малембана прати топката в мрежата след центриране от корнер, но съдията видя нарушение срещу вратаря и не го зачете. 
 
В 14 ата минута Димитър Илиев качи топката на главата на връхлитащия Бирсент Карагарен, който не пропусна да се разпише - 0:2!
 
Блестяща намеса на Иван Караджов в 33-ата минута спря удар на Ожболт. Малко след това Сам се озова директно очи в очи с вратаря на Локомотив Мартин Луков, но не успя да върне отбора си в мача.
 
 

 
Ожболт на практика сложи край на спора още в 43-ата минута, когато след нова издънка на Караджов и неумели действия на защитата пред него позволиха на нападателя на Локо Пд за вкара трети гол.
 
Само шест минути след почивката и Бахтич се разписа след перфектна асистенция на Ожболт. Веднага след това върна един гол. Веселин Мачев бе изведен на чиста позиция в наказателното поле и без да се бави успя да прокара топката покрай Мартин Луков.
 

 
В 73-ата минута Арда вкара още едно попадение, дело на Деян Грозев. Първоначално остана съмнение, че Томашевич е пратил топката в собствената си врат, но в последствие се оказа, че футболист на Арда я е пратил в мрежата.
 
Томашевич се реваншира четири минути по-късно, когато вкара пети гол за пловдивчани. След центриране на Дарко Глишич топката стигна до Томашевич, който отигра топката с пета, за да влезе за втори път зад вратаря Луков.
 
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

АРДА: 1. Иван Караджов, 20. Деян Лозев, 4. Милен Стоев, 5. Зоран Гаич, 12. Дарко Глишик, 27. Емил Мартинов, 9. Веселин Марчев, 17. Иван Коконов, 8. Румян Ховсепян, 99. Радослав Василев, 45. Илиша Брус Сам

 

ЛОКОМОТИВ ПД: 71. Мартин Луков, 5. Дейвид Малембана, 6. Стивън Езе, 20. Милош Петрович, 9. Бирсент Карагарен, 34. Петър Витанов, 19. Густаво Де Оливейра, 50. Йосип Томашевич, 13. Един Бахтич, 12. Ален Ожболт, 14. Димитър Илиев

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки