Червенков: ЦСКА не трябва да се хвърля в слепи атаки срещу Зоря

На червените им е нужна още конкуренция на някои позиции, заключи спецът

Червенков: ЦСКА не трябва да се хвърля в слепи атаки срещу Зоря
Ангел Червенков е отличен събеседник преди реванша между Заря Луганск и ЦСКА. В момента той е треньор на Черноморец Одеса и познава отлично украинския футбол, тъй като преди това е работил в Севастопол и Арсенал Киев. Отделно от това 55-годишният специалист е бил играч и треньор на „Армията". Ето какво заяви той пред „Меридиан мач".
 
- Г-н Червенков, как виждате реванша между Заря Луганск и ЦСКА?
 
- Доста сложен мач се задава. Аз гледах дербито с Лудогорец. Истината е, че видях добро представяне от ЦСКА. Отборът има голяма стабилност в защита, бързо се прегрупира и прави добри контраатаки. Тимът ми хареса като цяло. Просто не успяха да победят в Разград. Почти същото ще бъде срещу Заря. Украинците са бързи, грамотни в тактическо отношение. Печелят единоборствата и са опасни на контраатаки. Истината е, че ЦСКА и Заря са равностойни отбори.
 
-Това, че мачът ще се играе в Запорожие, а не в Луганск, ще бъде ли някакъв плюс на ЦСКА?
 
- Истината е, че футболистите на Заря не се чувстват у дома си в Запорожие. През миналия сезон с Черноморец успяхме да завършим 1:1 като гости на Заря. Но пък е важно да се отбележи, че в клуба има много голяма стабилност във всяко едно отношение.
 
- Как виждате състава на Заря?
 
- В момента те все още търсят оптимални варианти в атака. Будковски не се представя така, както се очакваше. Громов, който пропусна първия мач с ЦСКА, играе като нападател по принуда.
 
- Срещу Заря Люпко Петрович обаче трябва да направи нещо, което през този сезон не му се е налагало в Европа - отборът му да вкара гол на всяка цена, защото иначе ще отпадне...
 
- Той е изключително опитен треньор и тактик. Майстор на дефанзивния стил на игра. Не очаквам ЦСКА да се хвърли сляпо в атака, това ще е грешка. В отбора се забелязват някои колебания. Например в дясната зона играе един доста млад футболист като Иван Турицов. Още не виждам синхрон между централните защитници. Петър Занев не е в оптимална форма, що се отнася до физическото му състояние. Това се вижда от треньорите на съперниците и бъдете убедени, че Заря ще натиска точно там. 
 
- От какво трябва да се пази ЦСКА във втория мач?
 
- От грешки в собствената половина. Играчите на Заря много бързо реагират и наказват неточностите. Сега взеха един доста добър футболист - Русин. Той е централен нападател и идва от Динамо Киев, където се показа няколко пъти през миналия сезон. Опасен е в наказателното поле. Също така е важно играчите на ЦСКА да се възстановят. Те хвърлиха много сили срещу Лудогорец. Отделно от това имат много пътувания - от София до Разград, след това обратно, а най-накрая -полет до Украйна.
 
- Предвид сгъстения цикъл не трябваше ли Люпко Петрович да даде почивка на някои от асовете. Все пак от първенството остават още 31 кръга, а реваншът със Заря е само един?
 
- Треньорът решава. Той знае потенциала на своя отбор. Истината е, че в ЦСКА им е нужна още конкуренция на някои позиции. Ръководството и хората, които отговарят за селекцията също знаят това. ЦСКА все още не е достигнал своя апогей, а и сезонът тепърва започва.
 
- Али Coy няма гол от първия кръг - при ремито с Етър. Защо според вас той се намира в такава дупка?
 
- Али Coy присъства малко време в наказателното поле. Хаби доста сили по фланговете, където не е неговото място. Според мен се нуждае от подкрепа. Но такъв е тактическият план на ЦСКА. Тиаго може да му помогне много, но пък той е натоварен с други функции.
 
- Как видяхте дербито между Лудогорец и ЦСКА?
 
- Доста качествен мач. Имаше голяма динамика. Тактически дуел, в който и двата тима искаха победата. Стигна се до закономерно равенство. Всеки си имаше своите моменти. Тиаго можеше да донесе успеха на ЦСКА в последната минута. Лудогорец пък можеше да получи дузпа. Много ми харесва движението на двата отбора, играха хубав футбол.
 
- Отново ли битката за титлата ще е между Лудогорец и ЦСКА?
 
- Мисля, че да. Левски още няма лице. Това го показват и резултатите. Петър Хубчев е добър треньор, но няма нужния потенциал. В отбора му има млади и неопитни футболисти. В един мач късметът ще те покрие - например с Дунав. Във втори ще те покрие - с Царско село. Но в крайна
сметка истината винаги излиза наяве. 
 
- За финал - с какъв резултат ще завърши според вас реваншът между Заря и ЦСКА?
 
- За резултат не мога да кажа. Който направи по-малко грешки той ще продължи. Който успее да отбележи първи гол, ще има огромно преимущество. Всичко клони към равен. ЦСКА трябва да търси гола и ще се наложи да рискува малко повече.

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки