ДРАМА НА „Овча купел”! Славия пропиля аванс от два гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преотстъпен от Лудогорец халф донесе точката за Ботев (Вр) с гол и асистенция

ДРАМА НА „Овча купел”! Славия пропиля аванс от два гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия изпусна аванс от два гола и завърши при резултат 2:2 двубоя си срещу гостуващия Ботев Враца в първия мач от VI Кръг на efbet Лигата. „Белите” откриха резултата в 38-ата минута с гол на Цветелин Чунчуков, а в 58-ата Йомов удвои. Врачани не паднаха духом и съумяха да измъкнат точка от гостуването си на „Овча купел” . Това стана благодарение на преотстъпения от Лудогорец Доминик Янков, който  отбеляза в 65-ата и асиситира на Мирослав Будинов за изравнителния гол в 79-ата.

Гостите намериха по-бързо игровия си ритъм след първия съдийски сигнал и в началните минути създадоха две много добри положения пред вратата на „белите”.



В 4-ата минута Доминик Янков задържа умело между няколко играчи в бяло, след което отправи силен удар, който обаче Георгиев успя да избие с една ръка след плонж.

Осем по-късно късметът покри домакините. След изпълнение на корнер Гамаков опита да изчисти, но вместо това отклони към непокрития Домовчийски, капитанът на врачани стреля, но в десния страничен стълб.



В средата на първото полувреме Христо Попадийн получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително.



Постепенно Славия изравни играта, а в 38-ата минута „белите” откриха резултата след бърза атака започнала от вратаря. Георги Георгиев изрита в половината на врачани, Рибейро изби с глава, но топката попадна в Галин Иванов, той, продължи наляво към непокрития  Чунчуков и нападателят на „белите” с прецизен удар в горния ляв ъгъл разпечата вратата на врачани.

Славия заигра много по-офанзивно след почивката, а резултатът не закъсня.



Влади Узунов получи в наказателното поле в 53-ата, но не успя да стигне навреме до топката и спечели само корнер в полза на своя тим.

В 58-ата Георги Йомов получи на десния фланг, след което завърши атаката с точен диагонален  удар насочен към десния ъгъл на вратата, матирайки за втори път Красимир Костов.



Доминик Янков бързо върна надеждите на гостите, като в 65-ата минута с премерен удар по земя порази вратата на „белите” за 1:2.




Попадението мотивира допълнително врачани, които търсеха активно изравнителното попадение и в 79-ата минута постигнаха своята цел. Доминик Янков преодоля Николай Дюлгеров отдясно, след което центрира към близката греда, където резервата Мирослав Будинов засече с глава и отбеляза втори гол за Ботев.



В 85-ата минута Йомов направи отличен индивидуален рейд, последва пас за Галин Иванов, който не успя да нацели вратата от точката за изпълнение на дузпа, пращайки покрай левия страничен стълб.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки