Сензациите в пресата: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии

Скаути идват за новата звезда на Черно море, Интер покани талант от Враца

Сензациите в пресата: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии

Най-интересните теми от българската преса днес, 18 август:

 

„Тема спорт”: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии в Румъния и Хърватия

 

Спортният директор на Левски Ивайло Петков започва работа по зимната селекция. Скаутите на клуба вече са набелязали играчи, които да бъдат наблюдавани на живо и след това евентуално да бъдат привлечени по време на януарския трансферен прозорец. Петков ще направи обиколки по стадионите на съседна Румъния и Хърватска. В тези страни сините бяха харесали футболисти, но по една или друга причина до трансфер не се стигна.

В момента сините правят всичко възможно да завършат лятната си селекция. Треньорът Петър Хубчев настояваше да бъдат привлечени още трима нови играчи - ляв бек, централен защитник и халф. Това обаче почти сигурно няма да се случи. Очаква се до приключването на трансферния прозорец на 5 септември той да получи най-много само още един бранител. От „Герена" имаха сериозен интерес към националите на Ботев Пловдив Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Те дори бяха постигнали принципно разбирателство с ръководството на жълто-черните за привличането им, но играчите не желаят да облекат синята фланелка. Затова и столичани "замразиха" преговорите поне до зимата.

До момента Левски взе осем нови - черногорския вратар Милан Миятович, гръцкия защитник Янис Каргас, аржентинския халф франко Мазурек, ганайското крило Наси Мохамед, холандския нападател Найджъл Роберта, австрийския таран Дени Алар, както и дошлите от Септември халф и крило Асен Чандъров и Здравко Димитров.

 

„Меридиан мач”: Интер покани талант от Враца

 

Капитанът на Ботев (Bp) до 11 години Митко Панов получи покана от Академията на гранда Интер. Засега талантът и семейството му обмислят предложението. Преди 2 седмици скаут на „нерадзурите" е потърсил родителите на Панов и им е отправил показа за него, което изглежда доста приемливо. Топстрелецът, популярен и като Власатишкия Роналдо, ще получава стипендия и ще играе за първия тим на Интер, родени преди 1 януари 2006 г. Всичко ще му бъде подсигурено, като родителите няма да имат никакъв финансов ангажимент. Скаутът на Интер го е наблюдавал в тима на Тодор Гарев в срещи от зона „Велико Търново" и останал впечатлен от качествата му. Във Враца пък се надяват, че Митко ще успее да подобри рекорда на Валери Божинов за най-млад футболист, дебютирал в Серия А.

 

„Меридиан мач”: Скаути идват за новата звезда на Черно море

 

Скаути на чуждестранни отбори ще бъдат днес в ложите на „Тича". Тяхната цел няма да е някой от футболистите на шампиона Лудогорец, а новата звезда на Черно море Родриго Енрике. Става дума за екип, който работи с клубове в Турция, Азербайджан, Русия и Казахстан.

26-годишният техничар безспорно блести от началото на сезона. Той изнесе съвършен мач на „Българска армия". Там Черно море победи ЦСКА с 3:1, а Родриго вкара две от попаденията. Бразилецът бе взет в началото на годината от португалския Униао Мадейра. Стартът за халфа в България не бе добър, но постепенно той започна да намира себе си и сега заедно с Исмаил Иса дърпат „моряците" напред.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки