Паро Никодимов: В ЦСКА или си първи, или си никой

Отборът играе еднообразно в атака, разчита се само на проблясъците на Евандро

Паро Никодимов: В ЦСКА или си първи, или си никой

ЦСКА натрупа доста несполучли­ви мачове в толко­ва ранен етап от първенството. Твърде много станаха грешните стъпки, а програмата пред полагаше да се спечелят повече точки. Отборът не игра лошо срещу Дунав, но изпусна прека­лено много възможности. Не е проблем, че ЦСКА влиза във веч­ното дерби с 4 точки изостава­не от Левски, важното е каква ще е разликата след мача в не­деля.

Натрупаха се издънки в шампионата, което неминуемо влияе и психически на играчите както от гледна точка на само­чувствие, така и като микрок­лимат вътре в отбора. Предс­тавянето не е на очакваното ниво и това е очевидно за всички. В ЦСКА или си първи, или си никой. Така е било винаги. За да те запомнят в този клуб, тряб­ва да печелиш трофеи и да пра­виш големи мачове на европейс­ката сцена. Това е.

В Русе видяхме, че не помогна и отхлабването на сгъстения цикъл. За капак отборът отпад­на в Европа от непретенциозен съперник, на който преди години изобщо нямаше да му се обръща внимание, а щеше да се очаква да бъде елиминиран с лекота. Получава се и голямо текучест­во в състава. Такива трансфери като напускането на Фабрини са трудно обясними. Иди ми, дойди ми... Това е несериозна ис­тория.

На мача в Русе за пореден път си пролича, че Али Coy не е голаджия. Затова и от началото на сезона в предни позиции се раз­чита почти изцяло на проблясъ­ците на Евандро. Друг е въп­росът дали бразилецът може да поддържа постоянство през ця­лото първенство. Засега му вър­ви, но... Coy разочарова за поре­ден път. Той имаше достатъчно възможности, но ударите му не са на ниво. Не ми е много ясно какъв е този нападател с един гол от игра през сезона.

Като цяло ЦСКА действаше еднообразно, с твърде много центрирания, но накрая липсва­ше човекът, който да завърши атаката. Надмощието на отбо­ра не се материализира заради липсата на ефективност. Иначе физически тимът стои добре, но се вижда, че му липсва повече мощ.

Няма достатъчно пробивност в играта, липсва изненада. Не ви­дяхме и нито един рейд на край­ните защитници. Нито веднъж не направиха пробив, с който да стигнат до аутлинията и от­там да разиграят късо или да пратят топката в наказателно­то поле.

На този етап най-добри впе­чатления от лятната селекция оставя Занев. Момчето е на ни­во във всеки мач. А като го слу­шам как говори след срещите, си дава u перфектно сметка в кой клуб играе. За останалите попъл­нения никак не съм сигурен, че зна­ят къде се намират. Вижда се, че повечето от тях не се ползват и с голямо доверие. Само Албентоса е титуляр редовно освен Занев. Това отваря темата за се­лекцията...

Друго, което прави впечатле­ние, е безумната идея да се игра­ят мачове от 18:00 часа в най-го­лемите жеги. Пълна глупост и аб­сурд е да излизаш на 35 градуса. Навремето и ние сме играли по това време, но тогава имаше по един-два стадиона с осветление. Сега като има, не го използват. Какво лошо ще стане, ако част от мачовете в кръга се засичат? По цяла Европа във водещите първенства има двубои с един и същи начален час. А ние тук сме тръгнали да измисляме топлата вода.

Срещу Левски друга алтернатива освен победата няма. Ако ЦСКА иска да стои в битката за титлата, е задължен да спе­чели дербито и след това да направи дълга серия от успеш­ни мачове. Този двубой ще пока­же доколко е сложен край на тенденцията от миналия сезон червените да не могат да пече­лят големите мачове. Левски също не играе добре, но е по-ефективен. Хубчев е добър треньор. Най-малкото ще на­реди отбора правилно в защи­та. Това може да е достатъч­но, още повече като виждаме ниската резултатност на ЦСКА. Ще се получи много здра­ва битка, двата отбора ще се захапят. В този двубой обаче ЦСКА не може да има извинения. Трябва да спечели и да започне да наваксва пропуснатото. Иначе сезонът още отсега застрашително ще отиде към графата "нулев". А в последно време се натрупаха доста та­кива.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки