Сензациите в пресата: Нашименто увисна и за дербита с ЦСКА

Акрапович отпрати сръбския защитник, Ботев Пд загуби и Вутов

Сензациите в пресата: Нашименто увисна и за дербита с ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 28 август:

 

„Маридиан мач”: Нашименто увисна и за дербита с ЦСКА

 

Португалецът Фелипе Нашименто вгорчи началото на седмицата на Петър Хубчев, която ще завърши с дербито с ЦСКА. Халфът не успя да се възстанови от травмата, която получи в четвъртък и го извади от състава за домакинството на Локомотив (Пд). „Сините" очакваха, че това ще се случи през почивката, която Хубчев отпусна на играчите. Юношата на Бенфика обаче и вчера се оказа, че не е готов и ще бъде под въпрос за битката с„червените" в неделя. Той тренира отделно заедно със Станислав Костов и Хали Тиам. Голмайсторът на Първа лига на 99% също е аут за мача заради проблем с аддукторите. 

При Тиам ситуацията обаче е различна. Там нещата вървят по план, за да може да бъде на разположение на Петър Хубчев за дербито. Той получи контузия в първата минута на реванша с АЕК Ларнака и от тогава се възстановява. Предварителните прогнози бяха дори, че е твърдо аут за двубоя на 1 септември. Тиам обаче се оправи по-бързо от очакваното.

 

„Тема спорт”: Акрапович отпрати сръбския защитник

 

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович се е отказал от привличането на сръбския защитник Михайло Милутинович. Състезателят дойде като свободен агент преди две седмици и тренира с черно-белите, но така и не убеди докрай наставника, че заслужава договор. В крайна сметка той е напуснал Пловдив. Въпреки че притежаваше унгарски паспорт и нямаше да заема квота извън ЕС, Милутинович е имал други проблеми с документите. 

В момента Акрапович има в редиците си един сръбски бранител - Милош Петрович, който се представя на ниво. Обикновено той играе в сърцето на ариергарда заедно с Езе и Малембана. Очаква се по време на паузата за националните отбори и преди контролата със Септември София да дойде още един чужденец на проби. Датата и часът на проверката с втородивизионния тим все още не са уточнени. По традиция се очаква Локо да направи лагер в Боровец в паузата.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд загуби и Вутов

 

Ботев Пд получи втори тежък удар преди пловдивското дерби. От сметките за двубоя отпада и офанзивният халф Антонио Вутов. Той има разтежение на адукторите и треньорът Желко Петрович няма да разчита на него. Вутов беше в групата при последната среща с Витоша (2:1), но остана резерва. Нападателят получи контузията още преди мача с бистричани. Онзи ден пък окончателно стана ясно, че жълто-черните няма да разчитат и на звездата си Тодор Неделев. Той има увреждане на менискуса. Заради контузията плеймейкърът отпадна и от националния отбор. Така Ботев губи двама от основните си футболисти в офанзивен план.

Очертава се канарчетата да излязат в същата конфигурация в атака от двубоя с Витоша. Тогава по фланговете атакуваха Тонев отдясно и Станислав Шопов отляво, а хърватинът Перван действаше зад Фернандо Виана. Успеха донесе Перван с два гола. Единствената промяна, която Желко Петрович може да направи, е да включи Кристиан Добрев, който обикновено атакува отляво. Той би заменил Шопов. Петрович се колебае и за десния бек, като дилемата е между холандеца Клустър и Филип Филипов. В групата вече попада и Джонатан Перейра, който дълго се възстановяваше от контузия, но кондиционно още не е готов да стартира. По-рано през седмицата Ботев очаквано се раздели с централния нападател Тайлон. А тимът е задължен да бие Локо Пд, за да отпаднат глобите за играчите. Спортният директор Адалберт Зафиров разкри, че те ще се простят с 40% от заплатите си, ако не спечелят срещу Витоша и в дербито.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки