В Черно море ще чупят каръка срещу Дунав

Киров залага на героите от мача с ЦСКА

В Черно море ще чупят каръка срещу Дунав
Черно море посреща днес Дунав с единствената цел да прекъсне негативната си серия без победа в Първа лига. Моряците не познават вкуса на успеха вече 40 дни, като това тормози както треньорския щаб и футболистите, така и феновете на тима.
 
За последно възпитаниците на Илиан Илиев победиха ЦСКА с 3:1 на "Българска армия" на 20 юли във втория кръг от сезона, а след това записаха четири равенства и загуба от шампиона Лудогорец.
 
Ситуацията в лагера на тима допълнително се затормозява от факта, че във всяка една от тези пет срещи варненци стояха по-добре на терена от своите съперници. Затова сега на "Тича" се надяват да счупят каръка срещу русенци и да се поздравят най-после с трите точки.
 
Илиан Илиев обаче отново няма да може да разчита на двете си основни фигури в предни позиции Родриго Енрике и Исмаил Иса, които лекуват контузии. През седмицата те се готвеха индивидуално и засега все още не са готови за игра. Това се отнася и за защитника Стефан Станчев, който също се възстановява от травма.
 
До последно от лагера на Черно море се опитваха да уредят с картотека Даниел Димов, който преди дни се завърна в тима след един сезон в турския Болуспор. На него ще се разчита да засили конкуренцията в центъра на отбраната, където Мирослав Енчев и Димитриос Хантакиас почти нямат алтернатива.
 
Очаква се срещу Дунав треньорът на Черно море да заложи на почти същите футболисти, които използва в миналия кръг срещу Арда. Възможно е единствено на мястото на Жордао Кардосо сред титулярите да бъде включен Аристот НДонгала.
 
Русенци пък пристигат на "Тича" с приповдигнато настроение от равенството с ЦСКА (1:1)8 предишния кръг. Треньорът Людмил Киров няма да изневери на любимата си схема 3-5-2, като в предни позиции ще действат Стефан Христов и Ахмед Ахмедов.
 
Очаква се той да заложи на същата единайсеторка, която пусна срещу армейците. Във Варна Дунав отново ще прибягнат до прибрана игра и контраатаки.

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки