ИЗВЪНРЕДНО: Отпада забраната за продажба на билети в деня на големи футболни дербита

Това решиха депутатите в Народното събрание

ИЗВЪНРЕДНО: Отпада забраната за продажба на билети в деня на големи футболни дербита

Отпада забраната за продажба на билети в деня на големи футболни дербита. Това решиха депутатите от ресорната комисия в парламента.

До това се стигна след предложение на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Беше постигнато единодушно съгласие да отпаднат алинеи 3 и 5 от член 11 в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Двете алинеи засягат продажбата на билети за спортни събития.

При най-рисковите мачове, които са и най-посещавани, организаторите на големите футболни дербита нямаха право да продават билети в деня на мачовете. Няколко футболни клуба сезираха Министерство на младежта и спорта и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта относно затрудненията, които се създават за футболните фенове.



Във връзка с писмата от клубовете председателят на ресорната парламентарна Комисия Славчо Атанасов инициира дискусия. В срещата днес участваха министър Красен Кралев, зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, народните представители Иван Ченчев, Боряна Георгиева, Маноил Манев, Йордан Йорданов и Севим Али, както и съветникът на министър Кралев Гошо Гинчев. От страна на БФС присъстваха изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов и неговият заместник Антон Попов. В дискусията участваха и представители на Национална спортна база.



В началото на срещата министър Кралев направи предложение въпросните текстове от Закона, които имат нужда от по-широк дебат и прецизиране, да отпаднат. Освен забраната на продажба на билети в деня на големи футболни дербита спортният министър направи предложение да се отмени и изискването за персонализиране на входните талони.

Двете предложения бяха обсъдени и приети от всички парламентарно представени политически партии, от представителите на МВР и на БФС. Славчо Атанасов и присъстващите депутати поеха ангажимент да внесат в Народното събрание законопроект, с който да бъдат отменени тези изисквания в кратък срок.



“Забраната за продажба на билети в деня на мачовете среща огромно недоволство у феновете и по наблюдения до момента има по-скоро обратен ефект. За пътувания в други градове привържениците се организират предварително, закупуват много билети, които препродават в деня на мача. По този начин не се избягва струпване на фенове извън стадионите, а напротив”, заяви Кралев.



Присъстващите народни представители са и членове на Работната група, която изработва нов Закон за безопасността и сигурността по време на спортни мероприятия. В тази връзка депутатите изтъкнаха, че отмяната на двата текста не означава отстъпление от по-строгите мерки за сигурност на спортни събития. Те ще бъдат заложени в новия закон след прецизиране. Освен това основа на закона ще бъде Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход за безопасност, сигурност и начин на обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия, която обединява европейския опит. Предстои Конвенцията да бъде ратифицирана в пленарна зала.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки