ЦСКА се скъса да пропуска, но победи Поморие в Стралджа (ВИДЕО)

Али Соу донесе успеха на "червените", Люпко върна Рубен Пинто в състава

ЦСКА се скъса да пропуска, но победи Поморие в Стралджа (ВИДЕО)
ЦСКА спечели с 1:0 контролата с Поморие, играна в Стралджа. "Червените" се скъсаха да пропускат, но в крайна сметка успяха да стигнат до успеха с попадение на Али Соу (67).
 
В игра за столичани се завърна Рубен Пинто. Португалецът беше реабилитиран от треньора Люпко Петрович, след като стоя извън състава близо месец по решение на спортно-техническото ръководство. Титуляр започна и Жеферсон, който пропусна вечното дерби заради травма, получена в предходния кръг срещу Дунав, но вече е възстановен. С капитанската лента излезе Петър Занев. Шанс за изява беше даден и на младия Асен Дончев.
 
Първата опасност в мача изненадващо бе пред вратата на "червените". Още в 3-ата минута Бусато демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер шут под гредата. Четири след това Тони Уот бе изведен сам срещу вратаря на Поморие, но ударът му мина покрай дясната греда.
 
Поморие отново стигна до голово положение в 20-ата минута, когато защитата на ЦСКА допусна футболист на съперника да стреля опасно, но вратарят Бусато внимаваше и спаси. "Червените" отговориха с майсторско изпълнение на фаул от Греъм Кери, но стражът на Поморие не позволи топката да влезе във вратата му. В 32-ата минута Уот за втори път остава сам срещу стража на Поморие, но отново не успя да вкара. 
 
Секунди преди почивката топката мина опасно близо до дясната греда на вратата на ЦСКА след силен шут по диагонала. 
 
Второто полувреме започна с нов пропуск на "армейците". В 52-ата минута Тони Уот отклони с глава остро подаване на капитана Занев, но вратарят на Поморие плонжира и изби.
 
Поморие пропиля най-чистата си възможност за попадение в 66-ата минута, когато футболист на втородивизионния тим нахлу отляво в наказателното поле и стреля силно, но в аут. В ответната атака ЦСКА поведе. Автор на попадението стана резервата Али Соу, който се разписа с глава след центриране отляво.
 
Четири минути по-късно Соу изскочи сам срещу вратаря, но пропусна. Последва добавка с глава на Уот, който виждаше как топката влиза мрежата на съперника, но защитник на Поморие от голлинията. В 78-ата минута Соу беше изведен с дълъг пас сам срещу вратаря и шутира в далечния ъгъл, но изпрати топката в аут.
 
След срещата феновете на ЦСКА нахлуха на терена, за да се снимат с любимците си и да се сдобият с автограф.
 
 
ЦСКА - Поморие 1:0
1:0 Али Соу (67)
 
Състав на ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 27. Асен Дончев, 11. Петър Занев (к), 24. Нуно Томаш, 18. Брадли Мазику, 6. Рубен Пинто, 14. Вив Соломон-Отабор, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 10. Евандро, 9. Тони Уот
 
Резерви: 12. Илия Шаламанов, 25. Раул Албентоса, 20. Тиаго Родригес, 16. Жанио Бикел, 4. Йоан Бауренски, 29. Христо Панчев, 2. Кристиян Атанасов, 22. Али Соу 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки