НА "ЛАУТА": Арда с втора поредна победа, задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът от Кърджали изпусна по-убедителна победа, Божинов се завърна в игра за Ботев (Вр)

НА "ЛАУТА": Арда с втора поредна победа, задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арда (Кърджали) постигна втора поредна победа в родния елит, след като надви с 2:1 Ботев (Враца) при домакинството си на стадион "Локомотив" в Пловдив. 

Кърджалии успяха да покажат по-добрата игра в цялата среща и резонно стигнаха до нови три точки, които ги изкачиха на третото място в таблицата към момента. Резултатът пък вгорчи повторния дебют на Валери Божинов за Ботев (Враца), след като нападателят влезе като резерва през втората част. 

В началото на мача футболистите на Ботев (Враца) създадоха две много добри ситуации за гол, които Караджов успя да отрази. Първо Валери Домовчийски стреля във вратаря, а след това опитният страж успя да парира силен шут на Даниел Генов, а след това удар от дистанция профуча покрай лявата греда на домакините.

Арда поведе в резултата в 16-ата минута с гол на Радослав Василев. Спас Делев нацели гредата с удар от фаул от около 30 метра. След като се отби в страничния стълб, топката попадна в Иван Коконов, който стреля, но Красимир Костов с плонж успя да избие. Там обаче Радослав Василев пое технично и от няколко метра не сбърка.

В 29-ата минута Делев направи сериозен пропуск на метър от вратата на Ботев (Враца) след чудесен плонж от вратаря Костов. 

След почивката Валери Домовчийски се обърна добре с човек на гърба, но ударът му бе твърде слаб. Шест минути по-късно Арда пропиля златна възможност за втори гол. Иван Коконов и още двама футболисти в синьо излязоха очи в очи с вратаря на Ботев (Враца). Коконов имаше възможност да стреля, но предпочете да подава, а бранител на гостите сложи крак и изчисти.

В 66-ата минута Валери Домовчийски възстанови равенството с хубав гол с глава. Нападателят се възползва от грешка в позиционирането на защитниците и много добро центриране на Даниел Генов от десния фланг. Домовчийски се придвижи добре зад гърба на централните бранители и отклони с глава топката в обратния ъгъл на Караджов.

Радостта на гостите обаче не трая дълго. В 71-ата Ховсепян пусна чудесен извеждащ пас към Илиша Сам, нападателят стреля под ъгъл, а Костов успя с една ръка да избие. От няколко метра обаче Иван Коконов нямаше как да сбърка и отново изведе Арда напред с гол преднина.

В 85-ата минута Илиша Сам прибра добре топката на Деян Иванов, но отново стреля в аут. Три минути по-късно Костов парира силен шут на Сам.

Така Арда вече има 15 точки в актива си и задмина ЦСКА, който е с две по-малко, но и мач пасив. Ботев (Вр) пък остава с осем точки на предпоследната 13-та позиция.

Арда - Ботев (Вр) 2:1
1:0 Василев 16
1:1 Домовчийски 60
2:1 Коконов 71

Стартови състави:

Арда: Караджов, Кръстев, Крумов, Гаич, Глишик, Мартинов, Ховсепян, Делев, Де Аморим, Коконов, Василев

Ботев (Вр): Костов, Васев, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Иванов, Михайлов, Миланов, Атанасов

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки