Ботев (Враца) е фаворит срещу разклатения Дунав

Врачани имат едва една победа в последните си 7 мача

Ботев (Враца) е фаворит срещу разклатения Дунав

 Ботев (Враца) спечели само веднъж в последните си 7 мача и е амбициран да прибави три точки към актива си в днешното домакинство на Дунав. Двата тима излизат един срещу друг на стадион "Христо Ботев" от 17:30 часа. Врачани заемат незавидното 12-о място в класирането, но при успех ще изпреварят Дунав, който има с две точки повече. Русенци са в серия от три равенства - срещу ЦСКА-София, Черно море и Славия.

 
Очаква се Валери Божинов да започне като титуляр за Ботев. Той вече се появи от пейката срещу Арда в предишния кръг, а днес най-вероятно ще действа зад Валери Домовчийски. Петър Атанасов и Даниел Генов ще атакуват по крилата за домакините.
 
 
 
"Знам изискванията на баща ми, доста е трудно при него. Но този отбор започва да играе по-добре, когато захладнее, така че октомври, ноември, декември ще го видим", каза Божинов.
 
Бъдещето на Дунав е поставено на карта, след като преди седмица президентът д-р Симеон Симеонов, обяви, че се оттегля. Феновете открито се притесняват отборът да не последва съдбата на Верея, който след изпадането от елита не получи професионален лиценз. 
 
 
 
Старши треньорът на русенци Людмил Киров ще заложи на системата 5-4-1, като в предни позиции ще се разчита на Стефан Христов, а най-близо до него ще играят Ивайло Лазаров и Фернандо Кавалканте.
 
Ботев (Враца) и Дунав са играли помежду си общо 32 пъти в елита, като балансът е 11 победи за Ботев, 8 равенства и 13 успеха за "драконите".
 
efbet Лига - 10 кръг:
 
БОТЕВ (ВРАЦА) - ДУНАВ (РУСЕ)
 
Вероятни състави:
 
БОТЕВ (4-1-4-1): К. Костов; А. Васев, И. Миланов, А. Попов, В. Керчев; И. Михайлов; Д. Генов, Г. Вълчев, В. Божинов, П. Атанасов; В. Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов
ДУНАВ (5-4-1): Б. Макенджиев; С. Инкоом, Л. Николов, М. Ковачев, Р. Колев, М. Милчев; И. Лазаров, С. Аясс, Д. Димов, Ф. Кавалканте; С. Христов
Старши треньор: Л. Киров
 
СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: "Христо Ботев
НАЧАЛО: 17:30 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки