БОМБА В ЛА ЛИГА! Барса и Меси паднаха от Гранада (ОБЗОР)

Новакът в Примера влезе в Топ 3 след успех у дома с 2:0

БОМБА В ЛА ЛИГА! Барса и Меси паднаха от Гранада (ОБЗОР)

Съботният ден в Примера приключи със сензационна загуба на Барселона с 0:2 от Гранада. Победата тази вечер изстреля новака в Ла Лига в Топ 3, където заедно с другите два тима - Севиля и Атлетико, имат по 10 точки след пет кръга.

Срещата започна ударно за домакините, които зарадваха феновете си още във втората минута на двубоя. Фирпо загуби топката и позволи на домакините да направят бърза атака, Пуертас центрира, а Пике отклони топката, но заблуди и вратаря Тер Щеген, което бе добре дошло за влизащия на скорост Азеез – 1:0 за Гранада.

Гостите от "Камп Ноу" не намериха отговор в следващите минути. Най-запомнящото се дойде в 12-ата минута, когато "блаугранас" изградиха хубава атака с няколко докосвания, но след центрирането отдясно топката не стигна до играч на Барселона. В 14-ата андалуският тим сътвори скоростно нападение, завършено с опасен удар на Пуертас. "Десетката" на южняците стреля по земя и затрудни Тер Щеген.

В 21-вата усърдието на Френки де Йонг спечели нарушение за каталунците пред наказателното поле на опонентите. Луис Суарес опита да стреля ниско покрай стената и топката не стигна до вратата. Домакините пресираха, а играчите на Валверде много четсо грешаха при подаванията, най-вече около средата на терена.

В 26-ата “червено-белите” създадоха нова опасност на скорост. Този път Карлос Нева беше сам отляво, ала не намери добро продължение в малкото наказателно поле. В 32-рата Луис Суарес получи подарък от играч на Гранада, но не му стигна скорост и беше затворен.

Още на почивката Валверде направи големи размествания. В игра се появиха Лео Меси и Ансу Фати. Сержи Роберто се премести като десен защитник, а Семедо премина отляво.

В 47-ата Фати центрира в наказателното поле, където Антоан Гризман беше приклещен от двама. Минута по-късно Роберто Солдадо изрита Пике в гърдите и се отърва само с жълт картон.

В 52-рата Тер Щеген беше на ръба да подари гол на съперника. Германският страж изпусна топката при безобидно за него центриране и я застигна до самата голлиния.

"Лос кулес" натиснаха, но така и не стигаха до удари към вратата.

В 64-ата се създаде суматоха в наказателното поле на Барса. Повторенията показаха как резервата Артуро Видал препречва пътя на топката с ръка. Съдията правилно посочи бялата точка. Алваро Вадийо изпъни прецизно и вкара втори гол за Гранада.

Барса реагира с хубаво заучено изпълнение в 68-ата минута - Меси подаде към Фати, който напредна отляво и направи нещо средно между удар и подаване в малкото наказателно поле - вратаря улови.

Минута по-късно Фати получи на скорост отляво, но избра грешното решение, търсейки финтове.

В 79-ата Суарес беше блокиран в гръб в наказателното поле и падна на земята в търсене на дузпа.

В 82-рата Фати се отскубна, намери Меси в наказателното поле, който върна за Видал. Чилиецът шутира силно и топката се отби в тялото на бранител. Гостите претендираха за игра са ръка, но повторенията показаха, че защитникът умишлено е прибрал ръката си.

Така Барса допусна втора загуба от началото на сезона, след като още на старта на кампанията отстъпи с 0:1 на Атлетик Билбао.

Иначе в ранните двубои днес Виляреал стигна до победа с 2:0 над Валядолид. Това бе първи успех у дома за „жълтата подводница“ през този сезон.

Леванте и Ейбар не си отблеязаха гол, а при същия резултат завършиха Атлетико Мадрид и Селта. „Дюшекчиите“ пропуснаха да оглавят еднолично класирането и сега са трети с еднакъв точков актив като Севиля и Гранада.

РЕЗУЛТАТИ:

Виляреал - Валядолид 2:0

Леванте - Ейбар 0:0

Атлетико Мадрид - Селта  0:0

Гранада - Барселона 2:0

 

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки