Гуардиола: Хората не осъзнават, че и ние можем да бъдем побеждавани

"Противникът винаги заслужава уважение"

Гуардиола: Хората не осъзнават, че и ние можем да бъдем побеждавани

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е горд от уменията на офанзивните си играчи. По-рано през деня шампионите на Премиър лийг унижиха Уотфорд с 8:0.

“Класата на футболистите в предни позиции е причината за този резултат - коментира Пеп пред ВВС. - Понякога вкарваш по пет гола от пет изстрела, но понякога не реализираш нито един от 20 опита. В началните минути предоставихме на съперника две възможности, но той не се възползва. Когато на почивката резултатът вече е 5:0, след това играта не е сериозна, става скучно. Но на мен ми хареса това, че ние подходихме по точно противоположен начин с повече агресия и така направихме и много добро второ полувреме.” 

В миналия кръг Сити допусна изненадваща загуба от Норич и това доведе до критики към тима. “Журналистите, анализаторите, бившите футболисти и като цяло хората не разбират, че загубите са част от живота. Противникът винаги заслужава уважение. Същото чувствах и след загубата ни от Норич, същото чувствам и сега. Срещу Норич не играхме слабо. Можеш да допускаш поражения, но важното е по какъв начин си подходил към двубоя и как си отговорил след това”, продължи испанският наставник.

“Ние сме сред най-добрите отбори от статистическа гледна точка по най-малко на брой отправени удари към нашата врата. Станахме по-силни в този показател. Но пък и знаем, че офанзивните ни играчи са изключително талантливи. Смятате ли, че след стореното от тях през последните два сезона те трябва да доказват нещо?

Наслушахме се на коментари след поражението от Норич, но хората не осъзнават, че и ние можем да бъдем побеждавани. Понякога съм учуден, че бивши играчи и анализатори все още не го осъзнават. Самите ние трябва да докажем пред себе си, че имаме желание да печелим и да стигаме до финалните етапи в турнирите през сезона и да се опитваме да завоюваме трофеи.

Бернардо Силва беше най-добрият в отбора ни през миналия сезон, той беше изключителен. Не мисля, че е нужно да реализира хеттрик, за да получи похвалите, които по принцип заслужава. Но като цяло за отбора е важно, че може да вкарва толкова много”, завърши Гуардиола.

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Сити обърна Палас след изумителен мач на Де Бройне (ВИДЕО)

Белгиецът бе в основата на успеха с 4:2

Много шум за нищо! Манчестър Сити и Арсенал завъртяха скучно 0:0 (ВИДЕО)

Двата тима не се победиха

Манчестър Сити се справи с Нюкасъл и се класира за 1/2-финал на ФА Къп (ВИДЕО)

"Гражданите" са все по-близо до трофея

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

Челси удържа Ман Сити на "Етихад" - 1:1 (ВИДЕО)

Фрапиращи пропуски на Холанд

Манчестър Сити срази Евертън и свали Ливърпул от върха във Висшата лига (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 2:0 срещу "карамелите"

Манчестър Сити приключи годината с пестелив успех над Шефилд Юнайтед (ВИДЕО)

"Гражданите" записаха нова важна победа на сметката си

Според статистиката: Родри е най-добрият футболист във Висшата лига на полусезона

Вижте и идеалния отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки