Лудогорец не бърка у нас след подвиг в Европа

Генчев ще залага на изцяло нов състав за Арда, Белчев с проблеми с основни играчи

Лудогорец не бърка у нас след подвиг в Европа
Лудогорец изигра един от емблематичните си европейски мачове срещу ЦСКА Москва, като победи с 5:1, а сега на тима предстои домакинство на Арда. Двубоят в Разград е днес, 22 септември, от 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. 
 
Историята показва, че разградчани не бъркат, когато в шампионата им предстои мач на своя земя след такъв успех в Европа. Последната победа над силен съперник в групите на Лига Европа бе с 2:1 над Хофенхайм с обрат, а три дни по-късно под ножа мина и Берое с 2:0. Първата победа на български тим в Португалия - над Брага с 2:0, е последвана от разгром с 4:0 над Етър. Изключителният успех с 4:2 над Цървена звезда като гост върви в пакет с 4:1 срещу Ботев Пловдив. Победата с 2:0 над Виктория Пилзен е съпроводена от рутинно 2:0 срещу Монтана. След ремито с ПСЖ на „Парк де Пренс" „орлите" пречупиха 1:0 Локо Пловдив на своя земя, пише "Меридиан мач".
 
Връщайки се назад във времето, единствената грешна стъпка е след историческото отстраняване на Стяуа и първо влизане в Шампионската лига. Три дни след чудото на Моци и компания, разградчани правят 1:1 с Берое. На 22 октомври 2014 година „орлите" записаха първата си победа с 1:0 над Базел, а в първенството сломиха с 2:0 Черно море.
 
Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев най-вероятно ще заложи на почти изцяло нова единайсеторка за днешното домакинство на нова Арда. Младият специалист със сигурност ще даде почивка на част футболистите, постигнали разгромната победа с 5:1 над руския гранд ЦСКА Москва в четвъртък.
 
На вратата се очаква да е Пламен Илиев, а пред него Жордан Икоко, Георги Терзиев, Козмин Моци. Днес ще стане ясно дали последното ново попълнение Талеб Tayaтa ще попадне в групата за сблъсъка.
 
Пред тях ще стартират капитанът Светослав Дяков и полякът Яцек Горалски. Малко пред борбените полузащитници ще бъде поставен техничният Дан Битон. По крилата ще атакуват Мавис Чибота и Жоржиньо, а на върха на атаката ще стартира Якуб Швиерчок.
 
Треньорът Станислав Генчев разчита на голяма група равностойни играчи и почти всеки пост е дублиран с футболист, на когото може да се разчита. Лудогорец тепърва навлиза в серия от важни мачове в цикъл четвъртък - неделя. Разградчани ще изиграят на 25 септември (сряда) и мача от фазата на 1/16-финалите за Купата на България срещу Нефтохимик в Созопол. На 29-и е гостуването на Дунав за първенство, а на 3 октомври това на Ференцварош за Лига Европа, пише "Тема спорт".
 
В същото време звездата на Арда Спас Делев до последно ще е под въпрос за гостуването на Лудогорец. Белчев със сигурност няма да може да разчита на контузения Осман Ахмед, който се превърна в герой в Кърджали, класирайки за първи път тима в елита с гол в продълженията на баража срещу Септември София. Със сигурност треньорът ще избере no-затворен вариант на игра, въпреки че това не е много по вкуса му. Той ще насити халфовата линия и ще опита да хване противника на контраатаки, с които да изненадат Лудогорец.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки