Данчо Лазаров: Едно от най-лошите ни представяния от последните години

"Имаме потенциал и трябва да го реализираме"

Данчо Лазаров: Едно от най-лошите ни представяния от последните години

Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров призна за слабото представяне на "трикольорите" по време на Евро 2019.

България отпадна след поражение от Словения на осминафиналите в шампионата, а през януари "лъвовете" ще имат право на участие в последен квалификационен турнир за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

"Това беше недобро представяне. Едно от най-лошите през последните години. Обсъдихме нещата във връзка с предстоящата през януари олимпийска квалификация. Бихме искали България да се представи с един добре подготвен и силно мотивиран отбор и да бъде в максимална кондиция. Искаме да направим всичко възможно, за да спечелим квалификацията. Трябва да привлечем, убедим и в този отбор да бъдат всички национални състезатели. Дори тези, които Пранди освободи след Лигата на нациите. Ще проведем разговори със Силвано. Искаме да знаем дали е подготвен да води и да работи с този отбор и тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Всичко е подчинено на това да подготвим и да имаме отбор, който ще се бори за спечелване на тази олимпийска квалификация", заяви Лазаров пред медиите.

Той коментира написаните в социалните мрежи коментари от освободения от националния отбор разпределител Георги Братоев по адрес на селекционера Силвано Пранди.
"Не е редно това да се прави. Разглеждаме нещата от спортно-техническа гледна точка. Искаме да изградим отбор, който да спечели квалификацията. България беше на крачка от спечелването на турнира във Варна. Имаме потенциал и трябва да го реализираме. Ако не върне в състава въпросните играчи, вероятно ще последва раздяла с Пранди. Не знам дали ще ги върне. Ще решим случая след сондажа и разговорите с треньора и съответните волейболисти. Ще имам грижата да разговарям със състезателите. Любо Ганев и Борислав Кьосев също ще говорят с тях", добави Данчо Лазаров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки