Ясен е съперникът на Гришо за ¼-финала в Ченду

Александър Бублик е непредсказуем и опасен

Ясен е съперникът на Гришо за ¼-финала в Ченду
Вече е ясен съперникът на Григор Димитров за четвъртфинала му на турнира от сериите АТР 250 в Ченду. Това е казахстанецът Александър Бублик.
 
Той изхвърли австралиеца Джордан Томпсън във втория кръг, след като надделя с 6:4, 7:5 над съперника си за малко повече от час на корта.
 
Бублик започна мача с пробив, но му беше върнат за 3:3. После обаче веднага направи нов пробив, който се оказа достатъчен, за да вземе първата част. Във втората имаше само един пробив в последния гейм и с това успя да затвори мача. 
 
Интересното е, че досега Григор и Бублик нямат нито един мач помежду си на ниво АТР. И това изглежда донякъде нормално, тъй като 22-годишният тенисист проби в Топ 100 на световния тенис едва през тази година и започна регулярно да участва в силни турнири. 
 
В момента казахстанецът е 71-и в света, като повечето му победи през годината са в надпревари от сериите Чалънджър. Именно в тях спечели три трофея от началото на 2019 г. Любимата му настилка са именно твърдите кортове, на които има 28 победи и 15 поражения през годината, като се включват и мачовете извън АТР-турнирите. 
 
Подобно на Гришо, той направи рекорден за себе си US Open, където стигна до третия кръг. По пътя си отстрани в драми с по пет сета Сантяго Хиралдо и Томас Фабиано, преди да отпадне от Пабло Андухар. Миналата седмица участва и на турнира в Санкт Петербург, но отпадна в първия кръг от младия норвежец Каспер Рууд. 
 
В Ченду обаче се представя на ниво, като в първия кръг отстрани шестия поставен Тайлър Фриц, а след това се справи и със силния австралиец Джордан Томпсън. Това прави задачата на Димитров опасна, но такъв съперник в никакъв случай не е непреодолим.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки