В ПЛОВДИВ: Победа на десет от Славия нажежи напрежението в Ботев до червено (СНИМКИ+ВИДЕО)

Привържениците на Коматево с викове "Оставка!" и "Всички вън!"

В ПЛОВДИВ: Победа на десет от Славия нажежи напрежението в Ботев до червено (СНИМКИ+ВИДЕО)

Славия успя да победи с минималното 1:0 Ботев (Пловдив) като гост в ранния мач от неделната програма на efbet Лига. Столичани играха над едно полувреме с човек по-малко, но това не беше достатъчно за "канарчетата" да стигнат дори до точката, с което ситуацията в черно-жълтата част на Пловдив стана все по-неприятна. 

Ботев са без спечелена точка в елита вече три поредни мача, а победата им убягва през целия месец септември. Това сякаш дойде в повече на привържениците на отбора, които още преди финалния сигнал на днешния мач атакуваха футболисти, треньори и ръководители със скандирания "Оставка!" и "Всички вън!".

Мачът в Пловдив започна с много ниско темпо и пърите 20 минути не донесоха нито едно опасно положение пред нито една от двете врати. Тогава дойде и 25-та минута, когато с първия си по-опасен изстрел Славия отбеляза победния си гол. 

Янко Георгиев не успя да избие добре едно центриране на Христо Попадийн отдясно в наказателното поле. Топката стигна до Славчо Шоколаров, който изпревари Марко Перван и вкара в опразнената врата за 0:1.

В 41-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача и тя дойде пред вратата на Славия. Георги Георгиев изби силен удар на Марко Марин в корнер, а след неговото изпълнение Кристиан Димитров стреля с глава, вратарят на Славия не се намеси по най-добрия начин и топката срещна гредата, след което се разходи по голлинията. Футболистите в жълто и черно претендираха, че има гол за тях. Никола Попов не посочи центъра, а многото повторения по-късно показаха, че топката може би минава голлинията, но не е 100% сигурно. 

В такива ситуации от сериозна помощ на съдиите би била Goal line технологията, но тя все още не е въведена в родния елит. 

Минути по-късно Велковски от състава на Славия беше изгонен след втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко за втората част. Точно преди почивката Неделев стреля опасно от дистанция, в първия момент Георгиев не се намеси добре, но след това успя да се справи. 

В 53-та минута Марко Перван изпусна отличен шанс да изравни, след като бе намерен от Неделев и от отлична позиция прати топката над вратата. 

Четвърт час преди края Радо Кирилов имаше възможност да подпечата победата на Славия с втори гол, но Георгиев успя бързо да скъси ъгъла пред футболиста на "белите" и топката излезе в корнер. 

С победата си Славия се изкачи до осмото място с 13 точки, докато Ботев (Пловдив) са на 12-то място все така на шест пункта от дъното. 

Ботев (Пловдив) - Славия 0:1
0:1 Шоколаров (25)

Стартови състави:

Ботев (Пд): Георгиев, Соуза, Пиргов, Димитров, Марин, Терзиев, Шопов, Перван, Неделев, Тонев, Виана

Славия:  Георгиев, Попадийн, Виячки, Гамаков, Велковски, Стоев, Шоколаров, Бенгюзов, Карабельов, Иванов, Чунчуков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки