Сензациите в пресата: Наказват играчите на ЦСКА, феновете искат оставки

В Славия се карат на Велковски, турци следят Евандро, Карачанаков може да съди Ботев Пд и още…

Сензациите в пресата: Наказват играчите на ЦСКА, феновете искат оставки

Сензациите в пресата днес, вторник, 01 октомври 2019 година:

„24 часа“: Хиляди поискаха оставката на треньора на ЦСКА

Феновете на ЦСКА, които присъстваха на стадиона в Стара Загора при загубата с 1:2 от „Берое“ в неделя вечерта в мач от Първа лига, поискаха открито оставката на старши треньора Люпко Петрович. След двубоя именитият сърбин обяви, че му предстои среща със собственика Гриша Ганчев, за да обсъдят бъдещето му при „червените“ и отново атакува футболистите си. Опитният специалист остава начело на тима поне до следващата издънка, ако сам не пожелае да се махне от Борисовата градина. След 11-ия кръг ЦСКА се срина до 4-ото място в класирането, на 8 точки от лидера „Лудогорец“ и на седем от вечния съперник „Левски“. В следващия кръг „червените“ приемат „Витоша“, но решителни за тима са следващите три мача, които ще се проведат след прекъсването на първенството заради евроквалификациите на националния ни отбор. В тях 31-кратните ни шампиони имат три тежки гостувания поред - срещу „Локо“ в Пловдив, на „Етър“ във Велико Търново и във Варна с „Черно море“.

„Меридиан мач“: Играчите на ЦСКА ще бъдат наказани

Въпреки кризата в ЦСКА, която отприщи първата загуба на „червените“ в Стара Загора от 29 години насам, на този етап няма да има изгонени футболисти от тима, научи „Меридиан Мач“. „Червените“ в момента нямат достатъчно класни футболисти, за да се лишат от някои от основните си играчи или дори резервите, при положение, че има играчи, на които така или иначе не се разчита. Футболистите на ЦСКА обаче ще бъдат наказани, като санкцията им ще бъде решена допълнително. Възможно е те да бъдат лишени от част от възнаграждението си. По-вероятно е обаче да се заложи на по-популярен ход, като например да се извинят публично на феновете на ЦСКА и да платят голяма част от билетите на публиката за следващите домакински мачове, като зрителите отново да дават само символични суми, за да присъстват на „Армията“. Така може да бъде намален и отливът на фенове.


„Меридиан мач“: „Червени“ ултраси пак скочиха на някои шефове

Част от ултрасите на ЦСКА използваха кризата, за да разчистят сметките си с някои от шефовете на клуба, които са прекалено много според тях, а освен това и не носят никаква отговорност. „Чистката трябва да започне от Скаута и любителя на мотокроса. Всяко друго упражнение е безсмислено. Тези двама господа вън на-часа! После всичко по реда си“, написаха на страницата си във Фейсбук фенската група „Северъ“.

„Тема спорт“: Карачанаков може да съди Ботев Пд

Бившият футболист на Ботев Пловдив Антон Карачанаков има намерение да съди канарчетата. Той не е доволен от начина, по който жълто-черните се разделиха с него. Крилото имал намерение да получи всичките си дължими заплати от пловдивчани. След мача със Славия пред феновете на Ботев спортният директор Адалберт Зафиров се похвалил, че клубът си е спестил над 15 заплати на Карачанаков, разделяйки се с него. Предстои да видим дали крилото наистина ще подаде иск срещу канарчетата. Той започна сезона при тях, но изигра само един мач, след което загуби доверието на треньора Желко Петрович. След раздялата с Ботев Карачанаков премина в Царско село. За новака в елита има 5 срещи, в които вкара 1 гол и направи 1 асистенция.

“Меридиан мач”: В Турция следят Евандро

Турски клубове наблюдават изявите на Евандро от началото на сезона. това стана ясно след изказване на бившия футболен агент Бейсман, който в момента се изявява като анализатор с безспорен авторитет. Той твърди, че Евандро му прилича като стил на игра на Гийерме, който е футболист на Малатияспор. Бразилският футболист е играл за португалските Брага и Жил Висенте, полския Легия (Варшава) и италианския Беневенто. За него се смята, че умее да създава много положения и да влияе силно на играта на отборите си.

„Тема спорт“: В Славия се карат на Велковски
Защитникът на Славия Димитър Велковски е грубиян №1 в първенството. В гостуването на Ботев Пловдив той бе изгонен за трети път от началото на сезона, въпреки че са минали само 11 кръга. Днес ще се състои заседание на Дисциплинарната комисия към БФС, от което 24-годишният футболист ще разбере колко време ще трябва да почива принудително и каква санкция ще трябва да плати. Треньорското ръководство на Славия е провело специален разговор с играча, чийто патент вече е да оставя тима с човек по-малко на терена - в Пловдив бе изгонен още през първата част за два жълти картона. На белите им предстои домакинство на новака Царско село. Двубоят в столичния квартал "Овча купел" е в петък, 4 октомври, от 17:30 часа. Аут за него ще е и крилото Георги Йомов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки