ПАДЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Ботев отнесе три гола във Враца! (ВИДЕО)

Домакините с първа победа след 3 гола за минути срещу 10 "канарчета", , "бултрасите" привикаха играчите след мача

ПАДЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Ботев отнесе три гола във Враца! (ВИДЕО)

Ботев (Враца) победи с категоричното 3:0 Ботев (Пловдив) в ранния мач от съботната програма на efbet Лига. Момчетата на Сашо Ангелов решиха всичко през втората част, след като близо един час бяха и с човек повече на терена. 

Точно преди мача заявеният като титуляр Валери Божинов получи контузия по време на загрявката и на негово място започна Симеон Мечев.

Срещата започна доста активно за двата отбора и първият точен удар дойде в 3-ата минута, когато Тодор Неделев центрира опасно от свободен удар и Кристиан Димитров засече с глава, но топката бе уловена от Костов. Още на следващата минута Валери Домовчийски нахлу отляво и центрира по земя към Янков, който обаче прати топката в аут.

В 11-ата минута Джонатан Перейра опита удар в наказателното поле, но той бе блокиран от бранител на домакините. 12 минути по-късно Марин имаше най-доброто положение в мача, когато получи подаване отдясно на 3-4 метра пред голлинията, финтира защитник и стреля, но в ръцете на Костов. Само две минуи по-късно рожденикът Домовчийски опита да влезе отляво в наказателното поле и се строполи на земята след съприкосновение с Тодор Неделев, но Николай Колев запази мълчание.

В 33-ата минута дойде и моментът, в който гостите останаха с човек по-малко. Генов бе изведен отлично и сам срещу вратаря, но Еберт Кардосо му връхлетя отзад точно пред наказателното поле и бе изгонен с директен червен картон. В последвалия свободен удар Генов шутира високо над вратата с десния крак.

В 42-ата минута Тодор Неделев центрира с в наказателното поле от фаул, но Костов улови в последния момент, точно преди Кристиан Димитров да засече топката. В последната минута на първата част Янков получи топката пред наказалното поле, нахлу с нея, но си я поведе дълго и опасността премина.

Всичко най-интересно беше запазено за втората част. След колебливи 15 минути след полувремето Ботев (Враца) излезе напред в резултата. В 67-та минута Петър Атанасов прати центриране в наказателното поле на гостите, където тя прескочи всички, но Даниел Генов успя да я засече в движение и да я прати в мрежата на Георгиев.

Само три минути по-късно отлично двойно подаване с Домовчийски пред пеналта на "канарчетата" изведе по перфектен начин Петър Атанасов и той записа втория гол на сметката на домакините с хуабв удар в далечния ъгъл. 

Врачани обаче не спряха до тук и в 75-та минута Даниел Генов прати центриране отдясно, което намери отново Атанасов, той овладя топката и със слаб, но точен удар по земя прати топката в мрежата за трети път. 

Така Ботев (Враца) вече има 12 точки в актива си и се изкачи до деветото място в класирането. Ботев (Пловдив) пък вече не познава успеха в шампионата от пет кръга насам и остава на незавидното предпоследно 13-то място с едва 9 точки.

След края на срещата пък вече губещите всякакво търпение към играта на отбора си фенове на Ботев (Пловдив) привикаха Тодор Неделев и компания, за да искат обяснение за ситуацията, в която е изпаднал тима. 

Ботев (Вр) – Ботев (Пд) 3:0
1:0 Даниел Генов (67)
2:0 Петър Атанасов (71)
3:0 Петър Атанасов (75)

Стартови състави:

Ботев (Вр): Костов, Лясков, Васев, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Янков, Миланов, Домовчийски, Мечев

Ботев (Пд): Георгиев, Джонатан, Пиргов, Димитров, Кардосо, Балтанов, Арнем, Тонев, Неделев, Марин, Виана

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки