Нов в Лудогорец: Условията в Разград са на едно ниво с тези в Германия

"Водих преговори с Макаби Хайфа цяло лято. Това е скъп клуб в моя живот, но не стигнахме докрай"

Нов в Лудогорец: Условията в Разград са на едно ниво с тези в Германия

Най-новото попълнение на Лудогорец – Талеб Тауата, даде интервю пред израелските медии за впечатленията си от първите дни в България и Разград. Защитникът, който не получи повиквателна за мачовете на Израел от евроквалификациите, тъй като не е в оптимално физическо състояние, призна, че условията за футбол в Разград са на едно ниво с тези в Германия. Именно местният Айнтрахт Франкфурт беше последният отбор на бранителя, след което последва трансфер на „Лудогорец Арена”.

 
„Лудогорец е голям отбор и играе непрекъснато в европейските клубни турнири. В последните осем години отборът е шампион, а всички ми показаха респект и топло посрещане. Шефовете на клуба показаха, че наистина ме искат, а това е нещо много важно за един футболист. Определено лигата в България е 2-3 нива под германската Бундеслига, но условията в Разград – стадион, база и всичко останало отговарят на тези в Германия”, коментира Тауата.
 
„Истина е, че водих преговори с Макаби Хайфа през цялото лято. Това е скъп клуб в моя живот. Не стигнахме докрай с преговорите, но моята амбиция бе да продължа да играя в чужбина. Напълно нормално е, че напуснах лагера на националния отбор на Израел, след като не бях тренирал нормално известно време. Селекционерът ми каза, че не съм готов и не може да разчита на мен – разбрах го. Говорих с него, така че всичко е наред”, обясни бранителят.
 
„Много съм изненадан от отношението в България и Лудогорец. По принцип не съм човек, който обича често да сменя обстановката. На 27 години съм, а това е третият ми тим в кариерата, която стартира на 16-годишна възраст. Сега съм концентриран да си подобря физическото състояние и да се завърна да играя футбол всяка събота”, продължи Тауата.
 
На въпрос от фенове на Макаби Хайфа дали някой ден би се завърнал в клуба, той отговори: „Това е клубът, с който аз се разпознавам, но никой не знае какво крие бъдещето – може би”, завърши той в интервю за израелските медии.
 
Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки