Сензациите в пресата: Бодуров май приключи с ЦСКА, бивши служители и играчи го подкрепиха

Пълна чистка в Ботев Пд, налагането на Бусато и Мазику в ЦСКА ще продължи, Левски вдига заплатата на Костов, изчезването на Юруков все по-осезаемо и още…

Сензациите в пресата: Бодуров май приключи с ЦСКА, бивши служители и играчи го подкрепиха

Сензациите в спортната преса от днес, сряда, 09 октомври 2019 година:

„Тема спорт“: Бодуров май приключи с ЦСКА
Николай Бодуров май окончателно приключи с ЦСКА след изявлението си в понеделник. Бранителят разкритикува остро главния мениджър Стойчо Стоилов. Като причина за отстраняването си пък Бодуров посочи недобра комуникация между него и силния човек в клуба Гриша Ганчев. Предвид позиция та, която Бодуров написа, изглежда, че той окончателно си затвори вратата към завръщане и на 99% вече е изиграл последния си мач за ЦСКА. Самият Бодуров вероятно е знаел и затова е решил да напише и своята гледна точка за ситуацията. От около месец насам бранителят се готви индивидуално и не взима участие дори в контроли. За последно той игра на първи август в реванша с Осиек в Лига Европа. Очаква се през зимата Бодуров и ЦСКА да прекратят и документално отношенията си. Към бранителя през лятото имаше интерес от чужбина.По отношение на отстраняването на Бодуров излязоха доста версии. Играчът категорично отрече да е давал съвети на Люпко Петрович кой да е на терена и допълни, че не е правил проблеми в отбора и не се е карал с другите футболисти. Бодуров атакува персонално Стойчо Стоилов, като го и иронизира: "Излезе друга версия за отстраняването ми от главния скаут-спортен-директор-изпълнителен-директор-старши треньор-доктор или като човек, който разбира от всичко - Стойчо Стоилов, че аз съм съветвал Люпко Петрович за състава! Разбирам, че г-н Стоилов иска да отклони вниманието и гнева на хората от себе си, като го насочи към други хора (както го е правил много пъти през годините), но хората разбират за какво става въпрос", заяви Бодуров.

„Тема спорт“: Бивши служители и играчи на отбора подкрепиха защитника
Публикацията на Николай Бодуров във Фейсбук събра голяма подкрепа и около 1500 харесвания. Прави впечатление, че бранителят е подкрепен от настоящи и бивши играчи на ЦСКА, както и от ексслужители на клуба. Сред тези, които са харесали позицията на Бодуров, са футболистите на армейците Валентин Антов и Божидар Чуканов, както и бившите играчи на тима Георги Китанов, Слави Петров, Александър Георгиев, Михаил Венков, Никола Колев, Тодор Тимонов и Герасим Заков. Доскорошният капитан е подкрепен и от няколко ексслужители на армейците - административния директор Милко Георгиев, пресаташетата Наско Атанасов и Христофор Христов, лекаря Бисер Бочев и администратора Кирил Костов. Други известни футболисти, харесали публикацията на Бодуров, са Светослав Дяков, Небойша Йеленкович, Илия Миланов, Илиян Мицански и Костадин Башов.

„Меридиан мач“: Изчезването на Юруков стана все по-осезаемо

През миналото първенство двама млади играчи получиха шанс за изява в първия отбор. Това са Илия Юруков и Станислав Иванов. Първият успя по-бързо от Стаси да се утвърди сред титулярите, но в момента го няма никъде на картата. Халфът дори не се е появявал в групата за мачовете от победата над Черно море с 3:0, която изгледа от пейката. Той има четири мача в елита от началото на сезона, а в същото време Станислав Иванов няма празно. Цяло чудо е, че все още Юруков получава повиквателни в националния отбор, след като в Левски май вече е със статута на твърда резерва. А се видя през миналото първенство, че в него има хляб. Или той не може да свикне с изискванията на Петър Хубчев, или самият треньор май не може да извади най-доброто от него в момента. И двата варианта не са добри, защото никой не печели от тях.

„Тема спорт“: Налагането на Бусато и Мазику в ЦСКА ще продължи
Новият треньор на ЦСКА Милош Крушчич няма да прави сериозни корекции сред 11-те. Той ще продължи да разчита на Бусато и Мазику, както го правеше Люпко Петрович. Именно носителят на КЕШ даде път на двамата в титулярния състав. Налагането им започна от гостуването на Ботев Пд, спечелено с 1:0. Крушчич също им гласува доверие в дебютната си среща при 4:0 над Витоша. И двамата имат сериозна конкуренция в лицето на Черниаускас и Жеферсон, но засега се ползват със статута на титуляри. Бусато е несменяем титуляр на вратата на ЦСКА в 6 поредни срещи - контролата с Поморие (1:0) по време на предишната пауза в шампионата, двубоят от турнира за купата с Лок ГО (3:0) и срещите за първенство с Ботев Пд (1:0), Царско село (3:0), Берое (1:2) и Витоша Бистрица (4:0). Бразилецът ще пази и в спаринга с Пирин в събота, тъй като Черниаускас е ангажиран с националния отбор на Литва. Мазику пък доста бързо се хареса с изявите си. Той се включва енергично в срещите, със солиден принос в атака и по-стабилна игра в защита спрямо Жеферсон. Французинът е по-добър от бразилеца при пробиви, като умее да дриблира между съперници и да ги преодолява в ситуации един на един. Като цяло Крушчич не планира големи кадрови промени за предстоящото гостуване на Локо Пд на 20 октомври. Такива може да се потърсят единствено в предни позиции с включването на Томи Юрич. Австралиецът е във все по-добро състояние и ще играе поне едно полувреме в спаринга с Пирин.

„Труд“: Пълна чистка в „Ботев" (Пд)

Георги Самуилов, собственикът на пловдивския „Ботев“, действа с размах след фиаското на тима срещу „Ботев“ (Враца) през уикенда. Три дни след болезненото 0:3, смъкнало отбора до предпоследното място в класирането, бизнесменът уволни наставника Желко Петрович. Тепърва обаче двете страни ще преговарят за неустойка, която по неофициална информация възлиза на 100 000 лева. Във вторник черногорският спец, работил като асистент в „Уест Хем“, „Хамбургер“, „Съндърланд“ и националния отбор на Сърбия, не води заниманието на „жълто-черните“. В негово отсъствие това сториха кондиционния треньор Тодор Георгиев и този на вратарите Мишо Ролев. Часове по-късно клубът обяви заместника на Ферарио Петрович. Феро, който вече е водил тима през 2012-а. Опитният наставник до момента изпълняваше функцията шеф на школата на „Ботев“. Сега в щаба му влизат Деян Божилов и Лилчо Арсов. Заедно с уволнения спец пък си тръгват помощниците му Жарко Лучич и Мишо Ролев. Повторният дебют на Спасов начело на „канарчетата“ е другият уикенд срещу „Лудогорец“. В същото време оставка хвърли и Иван Йотков, изпълнителен директор на клуба. Още в понеделник пък същото стори спортният директор Адалберт Зафиров.

„Тема спорт“: Вдигат заплатата на контузения Костов

Станислав Костов, който започна леки тренировки след операцията в чужбина, ще получи повишение на заплатата, съобщиха запознати с финансовите порядки на "Герена". Това почти сигурно ще означава, че Левски няма да прави постъпки към Рапид Виена за откупуване правата на Дени Алар. Австрийският нападател засега разочарова с играта си. Заплатата му е доста по-голяма от тази на Станислав Костов, който бе голмайстор на Първа лига с екипа на Левски, това дълго време игра с болки и на инжекции. Той премина през серия от изследвания, изслуша различни по посока диагнози и в крайна сметка се подложи на операция от т.нар. футболна болест. Нападателят ще тренира по индивидуална програма с Левски, очаква се Костов да влезе на пълни обороти с останалите едва на старта на зимната подготовка. Петър Хубчев е особено внимателен в това отношение и държи на детайлите. Ако Дени Алар не подобри представянето си до края на тази година и Костов си върне обичайната форма по време на зимната подготовка, сините ще продължат напред с двама нападатели - Роберта и Костов, който в момента получава сравнително ниска заплата в сравнение с двамата чужденци.

 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки