Бивш играч на ЦСКА: Купувах храна за два дни напред, за да не излизам след мача с Левски

"В България много малко хора говорят английски и все още има много расизъм"

Бивш играч на ЦСКА: Купувах храна за два дни напред, за да не излизам след мача с Левски

Бившият играч на ЦСКА Стивън Перейра, който си тръгна непосредствено преди началото на лятната подготовка на "армейците", проговори за дните си в София. Той допълнително нажежи обстановката у нас преди мача с Англия, след като заяви, че в България все още има расизъм - нещо, с което британците спекулират седмици наред преди двубоя в понеделник. Футболистът от Кабо Верде, който в момента играе за португалския втородивизионен Академико де Визеу, разкри и любопитни свои действия преди и след дербито с Левски.

"Както е известно, големите клубове в България често сменят треньорите си. След като не успяхме да спечелим един или два мача, треньорът беше заменен от някой си (б.р. - колегите от Холандия уточняват Люпко Петрович), който не ме хареса. Това се забеляза веднага от начина му на комуникация и разговорите. Ти нямаш абсолютно никакво влияние върху това, тъй като може да се раздаваш в тренировките, да се справяш добре, но треньорът просто не го вижда.

В началото ми беше сложно, но бързо се замислих и си казах, че просто трябва да чуя решението на треньора сега, отколкото да ми се дават празни надежди, че се справям добре и ще играя в остатъка от сезона. Знаех в каква ситуация съм попаднал и не се заблуждавах. Чувствах се на мястото си в България и нямах намерение да напускам, но тази ситуация промени нещата", казва Перейра пред "Voetbalzone".

"В България много малко хора говорят английски и все още има много расизъм. 2019 година е и се очаква вече да не е така, но за съжаление се случва във футбола. Със сигурност в България беше така, особено в големите дербита. Тогава чувате определени неща от трибуните, които ви обиждат. Не че ме засяга, но можеш да го чуеш и не е никак забавно.

Когато играхме в дербито срещу Левски срещу нас се чуваха скандирания. Като погледнех отбора на Левски, там също имаше по-тъмни играчи, така да се каже. Тогава си мислех "Какво е това?". Повярвайте ми, играчите и на Левски страдат от това. Въпреки че не обиждат тях, те все пак са техни привърженици. Такива неща са странни, там е съвсем различен свят. Тези дербита са много важни. Ако загубите дербито, хората плачат по улиците", продължава с разказа си за България играчът от Кабо Верде.

На въпрос успяхте ли да си тръгнете от стадиона, когато загубихте дербито, защитникът отговаря така: "Успяхме да напуснем, но не беше толкова лесно, колкото при спечелен мач. В дните след това е по-добре да не излизаш от къщата си. Винаги си пазарувах достатъчно преди дерби, за да не ми се налага да напускам следващите два дни след мача".

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки