Моци: Лудогорец слага звезда на екипа и си тръгвам

През 2003 г. бях започнал да залагам при букмейкъри, но Бог ме спаси и спрях, призна защитникът

Моци: Лудогорец слага звезда на екипа и си тръгвам

Една от звездите на Лудого­рец - Козмин Моци, даде обширно интервю за румън­ската телевизия Telekom Sport. В него той говори за всичко около себе си - за престоя в Лудогорец, за румънския национа­лен тим, за първенството на се­верните ни съседи, както и за проблемите със залаганията. Ето най-интересното от неговото из­казване.

ДОКОГА ЩЕ ИГРАЕ В ЛУДОГОРЕЦ

Лудогорец има 8 шампионски титли и липсват само две, за да получат по­четната звезда, коя­то е поставена на герба на клуба и оз­начава завоюване­то на 10 . Очаквам да сложа звездата на фланелката си и след това да се от­тегля. Нуждаем се от още две титли, за да съберем 10 шампионски купи и след това си тръг­вам.

ЗАЛАГАНИЯТА

Залагах през 2003 и 2004 годи­на. Пусках фишове при букмейкърите във вторник и сряда, когато беше Шампионската лига. Слагах по 10 леи всеки мач. Но не бях страстен по­читател на тези неща. Бог ме спа­си. Не харесвам за­лози и казина. Но имах съотборници, които имат тези по­роци. Не мога да разбера защо е толкова трудно да се откажеш от за­лаганията. Мисля, че най-важното е да не започваш.

ОТНОШЕНИЯТА С КОЗМИН КОНТРА

През септември миналата година имах един личен разговор с него. Обясних му защо не искам да играя в два конкретни мача. Сега дори не си спомням кои бяха двубоите. Причината беше, че то­гава изобщо не ми беше" до футбол (б.а. - заради смърт в семейството). То­гава той не ме по­вика за срещите през октомври, но през ноември се върнах в националния тим. Никога не съм имал проблем треньорите, с които съм работил. И сега можех да помогна на националния тим, но не ме пови­каха. Наясно съм, че няма треньор, който да не бъде критикуван, щом е начело на нацио­налния отбор. Но според мен Контра трябва да бъде ос­тавен да си свърши работата. Мисля, че напоследък се представяме добре, имаме силни мачо­ве, като изключим само едно полувре­ме срещу Испания. Трябва да имаме повече доверие и търпение към треньорите на нацио­налния отбор. Но ние, румънците, сме такива, винаги кри­тикуваме, а трябва да оставим човека да работи. Козмин Контра успява да ни мотивира на тре­нировките, на ма­човете, води диску­сии с нас и затова трябва да получи шанса си. Аз го ува­жавам още от вре­мето, в което беше футболист и за мен той трябва да бъде оставен.

РУМЪНСКОТО ПЪРВЕНСТВО

В Динамо новият треньор има повече спокойствие, откол­кото имаше пред­ишният. Децата, които са във Виторул, биват подгот­вени за голям фут­бол.

Имат добри тре­ньори и всички ус­ловия, за да успеят. Какво да ви кажа за Стяуа? Стартът им този сезон беше доста труден. Видях контузени играчи, сменени треньори. Всички разчитаха на Лига Европа, но те не се класираха в групите на турни­ра. Според мен Стя­уа не може да стане шампион тази годи­на.

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки