Разнищиха Англия - раздухали скандала излишно заради неколцина

Вижте какво пише хърватската преса

Разнищиха Англия - раздухали скандала излишно заради неколцина

Хърватската преса се вълнува сериозно около всичко, свързано с проблемите и последвалите информации след срещата между България и Англия (0:6).

Причината е повече от ясна, след като именно хърватският съдия - Иван Бебек, ръководи срещата и бе принуден на дваж пъти през първата част да прекратява мача поради расистки подвиквания от страна на трибуните на стадион "Васил Левски".

Авторитетната хърватска медия - Jutarnji List потвърди, че подвикванията са били от едва десетима човека, а Англия, като мощно-икономическа нация, е "раздухала" скандала излишно много.

Jutarnji List разкрива още нещо интересно от вечерта на 14 октомври. Според изданието, при второто спиране на играта реферът Бебек е обявил пред Гарет Саутгейт, че няма достатъчно причини, за да прекъсне мача. Акцентира се също така, че расистките подвиквания в този момент не са били мощни, а са идвали от неколцина провокатори.

"Бебек прекъсна мача за първи път в 30-ата минута на мача. Тогава група от десетина проблемни фенове, или по-добре да кажем хулигани, подвикваше за може би 2-3 секунди. Бебек следваше правилата, като помоли служителите да предупредят феновете да се успокоят или той ще бъде принуден да изведе отбора от терена. Според съобщения в някои медии, Бебек спря мача отново в 41-ата минута. В този момент, предполагаме, той обясни на английския треньор Гарет Саутгейт, че няма достатъчно "материал", за да прекъсне мача.

А именно подвикванията по никакъв начин не бяха масови и мощни, а едва се чуваха и идваха от определени провокатори. Според правилата, определени от УЕФА, това не е достатъчно реферът да изведе играчите от терена. Разбира се, англичаните са голяма и мощна нация, така че, издигнаха скандала до много високо ниво, но като цяло проблемът беше само в няколко хулигани", пише хърватското издание, цитирано от Гонг. 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки